21. kolo
05.02.2022 18:30 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Radost hráčů Bayernu Mnichov (© AFP)

Tvrdá šichta pro Bayern. Lipsko bavorskému velikánovi statečně vzdorovalo, přesto padlo

Bayern přetlačil Lipsko a navýšil náskok na čele tabulky, tedy alespoň dočasně, na rozdíl devíti bodů na druhý Dortmund. Suma sumárum si asi za své vystoupení tříbodový zisk zasloužil, nutno však podotknout, že jeho soupeř mu kladl poměrně slušný odpor. Hned dvakrát dostal průběžný výsledek do nerozhodného stavu a ve finále rozsekl utkání vlastní gól.

Ve 4. minutě se k prvnímu střeleckému pokusu propracoval Gnabry, z dobré pozice nicméně narazil pouze na hostujícího obránce Gvardiola, v 5. minutě se Gnabry osmělil znovu, ovšem míč nasměroval vlastně pouze do rukavic gólmana Gulácsiho. Hosté hrozili poprvé zásluhou Daniho Olma, jeho dělovka dost vystrašila gólmana Neuera, ale nakonec skončila v zámezí.

První změna skóre přišla na řadu ve 12. minutě. Lewandowski z vyloženého postavení ještě na Gulácsiho nevyzrál, avšak ten balón vyrazil pouze do cesty sbíhajícího si Müllera, jenž už z dorážky pohotově zaúřadoval. Bayern pokračoval v útočné aktivitě i nadále, v 15. minutě na zadní tyči číhal Lewandowski, jenže ve skluzu na Gnabryho přihrávku jen o kousek nedosáhl.

Ofenzivní podívaná pokračovala, Lipsko se mohlo velmi záhy dočkat vyrovnání, ale Danimu Olmovi se zase nedařilo v koncovce a Neuera mezi třemi tyčemi nepřekonal. A pouze o pár chvil později neustále hladový Španěl stanul před Neuerem opětovně, znovu však tento souboj vyzněl ve prospěch bavorského muže v rukavicích. Pak již přece Neuer kapituloval.

Nkunku pronikl středem pole, následně v šestnáctce uvolnil Laimera, jehož oblouček ještě za brankovou čáru nedoputoval, André Silva ale merunu uměl zachytit na hřišti a i z těžkého úhlu ji doklepnout do brány. Ve 32. minutě hodlal navrátit vedení na stranu Stern des Südens dobře mířící Müller, každopádně Gulácsi ukázal své dovednosti a vytasil povedený zákrok.

Pořád první půle nebyla u konce, Comanovo počínání vyústilo v těžký zákrok Gulácsiho, který musel míč vyrazit do své brankové konstrukce, poté se Müllerovi zdařilo rozvlnit síť, jenže radost mu pokazil sudí Jablonski, který souboj Lewandowského s Gvardiolem těsně předtím posoudil v neprospěch polského forvarda, a trefa tedy nebyla uznána za regulérní.

Možná trochu přísnější rozhodnutí hlavního arbitra nicméně domácí nevyvedlo z míry a ve 44. minutě již dosáhli na další přesný zásah, tentokráte v rámci fotbalových pravidel. Coman z levé strany našel svým pasem hlavu Lewandowského, a ten pohotově zacílil. Druhé dějství už tolik vyložených gólových možností nenabídlo, přece ovšem byly k vidění dvě branky.

V 53. minutě srovnal Nkunku, jenž si naběhl na kolmici od Laimera a před Neuerem zaváhání v koncovce nepřipustil, Bayern ale pět minut na to definitivně přisoudil výhru na svou stranu poté, co si střelu Gnabryho srazil do vlastní brány bránící Gvardiol. Die Roten Bullen na tohle inkasování reagovat nestihli, mohli být navíc rádi, že ve dvou šancích neuspěl Lewandowski.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3,7-4,51. O 3 více -přesně o 2. Jeden z těch dvou.

Reagovat
smazaný uživatel

3,69-4,5 .

Reagovat
smazaný uživatel

To se jim nepovedlo .

Reagovat
Rich

4-1.

Reagovat
DidusIneptus

4:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele