2. kolo
21.08.2021 18:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Patrik Schick (© AFP)

Patrick Schick přispěl k drtivé výhře Leverkusenu nad M'Gladbachem

V BayAréně se přeci jenom čekalo vyrovnanější utkání, ale Farmaceuti z něho udělali svojí exhibici. Přispěl i Patrick Schick a Leverkusen nakonec zvítězil 4:0. Mönchengladbach měl svoje příležitosti, včetně pokutového kopu, ale Stindlův pokus vychytal Hrádecky.

Před týdnem si Leverkusen přivezl bod ze hřiště Unionu Berlín, ale všichni v klubu cítili lehké zklamání. To si pak plnými doušky vynahradili v domácím šlágru s Borussií Mönchengladbach. Kanonáda Bayeru se spustila již ve třetí minutě a okamžikem dosti smolným pro Yanna Sommera. Nenápadná střela Bakkera se odrazila od brankové konstrukce přesně do švýcarského brankáře a vzápětí do branky. Smolný okamžik pro Hříbata domácí hráče výrazně povzbudil a za dalších pět minut přišel úder číslo dva. Diaby si všiml na šestnáctce volného Patrika Schicka, adresoval mu přihrávku a český útočník přesně mířenou střelou k tyči zvýšil na 2:0. Lepší začátek si Leverkusen nemohl ani přát.

Bylo na Gladbachu, jak na nepříznivý vývoj zareaguje. Kontaktní branku měl na kopačce Hofmann, ale takové štěstí jako před ním Bakker neměl, protože od tyče se balón odrazil ven. Na druhé straně Sommer nezachytil střílený centr a závar v šestnáctce ke třetí brance nevedl. Už ve 20. minutě sáhla Borussia k prvnímu střídání a Thurama nahradil Wolf. Pět minut před koncem prvního poločasu přišla série šancí na obou stranách. Nejprve Schick nepropasíroval z blízkosti balón za Sommerova záda a vzápětí na druhé straně hřiště odpískal sudí Aytekin pokutový kop za faul Bakkera na Lainera. Každopádně Lars Stindl nabídnutou šanci pohrdl, Hrádecky vystihl směr a stal se hrdinou okamžiku.

Leverkusen příležitosti Hříbat přežil a ve druhém poločase se nadechl k definitivní likvidaci soupeře. V 55. minutě Bakker načechral napříč vápnem balón pro Moussu Diabyho a mířený pokus skončil v síti. Podruhé mezi střelce se mohl zapsat Schick, ale z malého vápna trefil tyč. Český útočník měl do konce utkání ještě jednu slibnou možnost, jenomže svatyni Sommera netrefil. I tak se Leverkusen dočkal čtvrtého zásahu. Tři minuty před koncem přiletěl do vápna Bakkerův přetažený centr, Wirtz ho vrátil na penaltu a Nadiem Amiri uzavřel střelecký účet. Bayer proměnil utkání ve vlastní exhibici a poprvé v letošním ročníku Bundesligy zvítězil. Naopak Mönchengladbach na nadějnou remízu s Bayernem Mnichov navázat nedokázal.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele