28. kolo
02.04.2022 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Bielefeldu (© AFP)

Zápas Bielefeldu se Stuttgartem skončil remízou

Oba celky bojují o udržení, takže není divu, že oba chtěly vyhrát. Z dělby bodů budou mít patrně o něco větší radost hráči klubu z města automobilky Mercedes-Benz. Jednak proto, že vezou bod ze hřiště soupeře, a jednak kvůli tomu, že po osmadvaceti kolech stále mají alespoň ten jednobodový náskok na sestupové pásmo.

Hosté mohli jít do vedení nedlouho poté, co Saša Kalajdžić obstaral úvodní rozehrávku. Tiago Tomás se hnal na brankáře, načež ještě přihrával na Omara Marmoushe, který bohužel pro hosty netrefil zařízení. Těsně před závěrem první čtvrthodiny musel Florian Müller likvidovat pokus, který jeho směrem vyslal Patrick Wimmer.

Tiago Tomás odvádí v dresu VfB dobré služby a vůbec by nebylo překvapení, kdyby dostal příležitost se poprat o start v dresu portugalské reprezentace na letošním MS. Ve 22. minutě vyslal nebezpečnou, leč ve finále do bezpečí tečovanou střelu. Po následném rohu zahrál Wimmer ve vlastní šestnáctce rukou a rozhodčí Ittrich musel nařídit penaltu.

Její exekuce se ujal Saša Kalajdžić. A i když gólman uhodnul směr, stejně nezabránil celkově čtvrté radosti v podání rakouského fotbalisty - 0:1. Ve 38. minutě měl blizoučko k další brance Marmoush. Nakonec však cílil těsně mimo. A úplně stejně si rodák z egyptské Káhiry počínal i za necelých 120 sekund. První půle tedy vyšla lépe výběru Pellegrina Matarazza.

V té druhé o sobě dal nejprve vědět znovu Tiago Tomás. Bohužel mířil nad. Na opačném pólu střílel Janni-Luca Serra, jenže Müllerovi vrásky na čele rozhodně nenadělal. To se povedlo až v 59. minutě Florianu Krügerovi, který ve vyložené šanci nezaváhal a levačkou poslal kulatý předmět přímo na místo určení - 1:1.

V 66. minutě se znovu mluvilo o Tiagovi Tomásovi, jemuž chyběl malý kousek k tomu, aby Stefan Ortega podruhé v utkání kapituloval. Za dvanáct minut mladý Portugalec selhal ve veliké příležitosti, když netrefil odkrytou branku. Ve zbývajících minutách už žádná pozoruhodná možnost ke skórování k vidění nebyla.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele