23. kolo
19.02.2022 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Oslava hráčů Bielefeldu (© AFP)

Arminia zaskočila Union Berlín

Klub z Berlína bojuje o pohárové příčky, a tak si nemůže dovolit ztráty s celky, které hrají o udržení v Bundeslize. Nicméně svěřenci Franka Kramera z posledních osmi duelů nebodovali pouze v jediném, takže je rázem nutné hledat největší kandidáty na sestup jinde.

V 8. minutě se na hranici vápna opřel do balonu domácí Sebastian Vasiliadis, ale Timo Baumgartl v obraně výborně zakročil. Po uplynutí úvodní desetiminutovky přišla řada na Patricka Wimmera, který orazítkoval tyčku. Po čtvrt hodině bylo hodně rušno před Stefanem Ortegou, který si nakonec dokázal celou nepřehlednou situaci pohlídat.

Následně hlavičkoval mimo tři tyče Guilherme Ramos. Ve 36. minutě poslal Sheraldo Becker centr na Taiwa Awoniyiho. K zakončení se ovšem po odrazu dostal Rani Khedira, ale kouče Urse Fishera nepotěšil, protože mířil nad. Poločas uzavřel opět Becker centrem před bránu, kde do míče trknul hlavou Sven Michel. Bohužel pro die Eiserner o kousíček minul vzdálenější (levou) tyč.

Po změně stran byli hosté aktivnější, avšak jako první skórovali domácí. Psala se 53. minuta, když defenziva pozapomněla na Masayu Okugawu, kterého výborně našel Patrick Wimmer. Křižná střela japonského záložníka byla pro Andrease Lutheho nechytatelná - 1:0. Po hodině hry o sobě dal vědět Janni-Luca Serra, avšak kulatý předmět na místo určení nedopravil.

V 66. minutě zazlobil Taiwo Awoniyim Ortegu ale nepřekonal. Na začátku závěrečné desetiminutovky střílel Fabina Kunze. Vedení svého týmu kvůli vynikajícímu zákroku gólmana nenavýšil. V nastaveném čase Union soupeře zmáčknul. Jenže Ryersonův centr nasměroval Andreas Vogelsammer jenom do Ortegových rukavic. A krátce před finálním hvizdem minul Kevin Möhwald.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele