21. kolo
05.02.2022 15:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Alassane Plea (© AFP)

Arminia s Gladbachem pouze remizovala

Bielefeld sice skóroval jako první, ale Mönchengladbach stačil vyrovnat ještě do poločasové pauzy. Oba kluby tak v dolní polovině tabulky nadále dělí jediný bod, který ztrácí právě výběr kouče Franka Kramera, přestože v posledních šesti zápasech neprohrál.

Poprvé musel Stefan Ortega do akce v 6. minutě, kdy všechno ustál bez větších problémů. Zato Yann Sommer neměl krátce před koncem úvodní dvacetiminutovky nejmenší šanci zasáhnout proti parádní ráně Janniho Serry, jenž vymetl z hranice šestnáctky levou šibenici - 1:0. Za necelých 180 sekund se hlavou prosadil Matthias Ginter, jenže se nacházel v ofsajdu, takže na vyrovnání si hosté museli ještě počkat.

Dočkali se až ve 38. minutě, kdy centr do vápna posunul pravačkou zpět před bránu Jonas Hofmann a Alassané Pléa se zásluhou svojí ukázkové rybičky prosadil počtvrté v sezoně - 1:1. V poslední minutě úvodního dějství ještě musel Sommer výtečně zakročit proti hlavičce Guilhermeho Ramose, která rozhodně měla gólové parametry.

Po změně stran se na velkou šanci čekalo necelých osm minut. Fabian Kunze šel sám na bránu, ale švýcarská jednička ve službách Gladbachu zúročila svoje letité zkušenosti. Po hodině hry pálil Breel Embolo hodně vysoko nad. V 65. minutě zatoužil po druhém gólu Pléa, jenže nebyl přesný. Jeho protihráč Nathan De Medina byl naopak přesný až moc, jelikož z voleje cílil do středu brány.

Jak už to tak bývá, ve zbývajících minutách nešla aktérům na hrací ploše upřít snaha, jenže k žádné vyložené příležitosti už se nepropracovali. Bielefeld tedy musí doufat, že se mu za týden podaří na nejvyšší úrovni podruhé bodovat v Hoffenheimu, zatímco do Borussia-Parku zavítá sestupem rovněž ohrožený Augsburg.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele