9. kolo
23.10.2021 15:30 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Mats Hummels (© AFP)

Poslepovaný Dortmund opět porazil Bielefeld, tentokrát 3:1

Gólový účet otevřel ve 30. minutě z pokutového kopu Can, na kterého ve 44. minutě navázal skvělým volejem Hummels. V 73. minutě se po úžasném sólu radoval Bellingham a v 86. za domácí už jen snižoval z penalty Klos. Dortmund tak stále stíhá vedoucí Bayern, naopak Bielefeld zůstává na 17. pozici.

Borussia od začátku utkání diktovala tempo a rychlými kombinacemi držela míč na svých kopačkách. Do šance se ale hosté nedostávali. Horko bylo naopak před brankou BvB, kdy spáchal hrubou chybu v rozehrávce Pongračič! Následně se na Kobela řítil Janni Serra, hostující útočník však ve velké příležitosti zklamal. Poslepovaná sestava Dortmundu ovšem nepůsobila úplně nejjistějším dojmem a bylo znát, že si na sebe trochu zvyká. V 30. minutě se ale BvB začalo dýchat o něco lehčeji. Po Malenově průniku se k balónu dostal Bellingham, kterého však domácí zastavili jen za cenu pokutového kopu. K penaltovému puntíku se následně postavil Emre Can a nabídnutou šanci zkušeně proměnil střelou na druhou stranu, než skákal gólman Ortega. 1:0

A krátce na to mohli černožlutí vést o dvě branky! Jude Bellingham vysunul unikajícího Wolfa, jehož pokus i následnou dorážku perfektně kryl pozorný Ortega. Německý gólman opakovaně prokazuje, že by si díky svým kvalitám zasloužil chytat i v lepším týmu, než je Arminia. Ortega se musel činit i ve 44. minutě, kdy čelil nájezdu Brandta, jehož střelu vyrazil na roh. Z toho už hosté udeřili a stálo to za to! Po centru se balón dostal k Mattsi Hummelsovi, který se nerozpakoval a z voleje prásknul míč do sítě. 2:0 Před druhým poločasem, tak byla hlavní otázka jasná. Sklapne pověstná "Csaplárova past"?

Oba trenéři sáhli o přestávce do sestav. Na straně Bielefeldu se na hřiště podíval Ramos a Klos. Marco Rose musel, zřejmě ze zdravotních důvodů, vystřídat gólmana Kobela, kterého nahradil Marwin Hitz. Domácí sice vstoupili do druhé půle o něco aktivněji, ale pozorná obrana Dortmundu jim nedávala prostor pro nějakou větší příležitost. Přibývaly jen rohové kopy. Až v 69. minutě se domácí dostali k možnosti snížit na 1:2. Bielefeld zakombinoval na pravé straně a vstříc Hirtzovi vyrazil Larssen. Náhradní gólman Borussie si ale s jeho nájezdem poradil.

Lekci z efektivity naopak předvedl hostující Dortmund, který v 73. minutě zvýšil na rozdíl tří branek. Své umění předvedl v plné kráse supertalent Bellingham, který po přiťuknutí od Reuse prošel elegantně přes tři soupeře a svou brilantní show zakončil obloučkem přes vybíhajícího Ortegu! 3:0

V 86. minutě viděli diváci v zápase další pokutový kop, tentokrát na straně domácích, poté co Hummels nedovoleně zastavil Wimmera. K míči se postavil Klos a zaznamenal alespoň čestný úspěch pro Arminii. Víc už totiž domácí nestihli.

Autor: David Ullrich / livesport.cz, onlajny.com, O2tv.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Důležitý gól pro Fabika ikdyž už nic neřešil tak doufám že se po něm aspoň chytí střelecky a konečně taky přijdou nějaký výhry s takovým výkonem by to šlo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele