11. kolo
05.11.2021 20:30 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Florian Neuhaus (© AFP)

Mohuč proti Gladbachu dokázala alespoň vyrovnat

Tenhle duel sliboval zajímavou podívanou. Domácí se v posledních týdnech zvedli a atakují pozici zaručující účast v Lize mistrů. Hříbata se pro změnu stále vezou na vlně euforie, kterou vyvolal pohárový výprask Bayernu. Diváci a divačky navíc mohli doufat, že nebudou chybět góly. Hned pětkrát z posledních šesti setkání těchto soupeřů totiž padly minimálně tři.

Ve 3. minutě trefil jako první prostor mezi třemi tyčemi Jonas Hofmann, nicméně i díky tomu, že střela byla tečovaná, nenadělala Robinu Zentnerovi žádné problémy. V závěru úvodní čtvrt hodiny se do dobré příležitosti dostal Karim Onisiwo a jeho zakončení scházely centimetry. Veliká škoda pro die Nullfünfer.

Ve 23. minutě vyrážl Yann Sommer na rohový kop. Centr nasměroval Jonathan Burkardt hlavou na zadní tyč, ale ve finále mu scházelo necelého půl metru. Následně si na domácí jedničce vylámal zuby Luca Netz. Mrzet ho to však nemuselo dlouho. Už za tři minutky Zentner neudržel slabou Bensebainiho střelu z velké vzdálenosti, takže dorážející Florian Neuhaus měl před sebou velice snadnou úlohu - 0:1.

Do konce úvodního dějství to ještě zkoušeli Bensebaini a Neuhaus, nicméně neuspěli, tak jako na opačném pólu hrací plochy Onisiwo, jehož nepříjemnou ránu dokázal muž v rukavicích vyrazit. Švýcarský reprezentant se předvedl v tom nejlepším možném světle hned po změně stran, kdy famózním zákrokem pokazil radost Lee Jae-sungovi.

Další pokus měl na svědomí Alassane Pléa, nicméně za rámeček si jej rozhodně nedá. Po hodině hry zahrávali Svenssonovi svěřenci rohový kop, na který si naskočil Alexander Hack a spolu s ostatními aktéry sledoval, kterak kulatý předmět končí na horní síti. A protože se svou navštívenkou neuspěl ani Anton Stach, přišla řada na Silvana Widmera.

Reprezentant země Helvétského kříže využil nedobrého odkopu Koného a ze strany pokutového území zacílil na zadní tyč, od které se balon odrazil na místo určení - 1:1. Mohuč vycítila šanci na otočení skóre a ve zbývajících minutách protivníka z Borussia-Parku zmáčkla. Vyloženou možnosti si však už nikdo z borců nevytvořil.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele