25. kolo
16.03.2022 18:30 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Axel Witsel (© AFP)

Dortmund narušil skvělou bilanci Mohuče na domácím stadionu. Náskok Bayernu se ztenčil

Dortmund zvítězil v utkání 25. kola Bundesligy v Mohuči 1:0 a stáhl náskok prvního Bayernu na čtyři body. Borussia se dlouho trápila s pevnou obranou domácích, která však závěrečný nápor nevydržela. Vítězství BVB vystřelil v 87. minutě Axel Witsel, který tak ukončil domácí soutěžní neporazitelnost hráčů v červených dresech, jež trvala od začátku října.

Borussia i přes obrovskou marodku dokázala v předchozím utkání porazit Bielefeld, a stáhla tak náskok Bayernu. Pokud by Žlutá armáda uspěla i tentokrát, rozdíl mezi prvním a druhým by čítal pouhé čtyři body. Trenér Marco Rose, který dříve jako hráč oblékal dres Mohuče, se však stále nemohl plně spolehnout na hvězdu Erlinga Haalanda, jenž zápas začal pouze na lavičce náhradníků. Mohuč měla na druhé straně kromě domácího prostředí také výhodu odpočinku. Svůj poslední duel totiž odehrála 26. února, kdy ale padla s Unionem Berlín.

Bezprostředně po vstupu do utkání byli aktivnější domácí, hra se ovšem záhy vyrovnala, a diváci tak mohli sledovat poklidnou hru ve středu hřiště. Žádnému celku se však ani s přibývajícími minutami nepovedlo vyvinout na svého soupeře soustavný tlak. Na vině byla především častá přerušení následující zákroky za hranicí pravidel. Tvrdá hra vyvrcholila v závěru první půle, kdy v krátkém časovém sledu obdržela žlutou kartu hned čtveřice hráčů.

Podobně jako v úvodu utkání byli po změně stran nebezpečnější domácí. Jenže jejich největší šance po střele Antona Stacha z 51. minuty mířila pouze mimo bránu. Zápasu poté i nadále panovaly pevné obrany a s tímto vývojem byl evidentně nespokojen trenér BVB Rose. Ten se proto rozhodl do zápasu nasadit Haalanda. Jeho snažení ovšem ke kýženému gólu nevedlo. A dlouho se nedařilo ani jeho spoluhráčům. Z nich byl blízko skórování čtvrt hodiny před koncem Thorgan Hazard, jehož pokus z přímého volného kopu ale těsně minul levý horní roh brány Robina Zentnera. Prolomit nerozhodný stav a převážit misky vah na stranu hostů se podařilo až v 87. minutě po standardní situaci, kdy využil své postavení Witsel a přesně zamířil z dorážky ve vápně.

Dortmund dotáhl utkání do vítězného konce a začal Bayernu šlapat na paty. Další ligový zápas čeká Vosy již tuto neděli proti Kolínu. Mohuč se pokusí odvrátit porážku o den dříve v domácím duelu proti Bielefeldu

Autor: Livesport.cz / Vladislav Frk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele