7. kolo
01.10.2021 20:30 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Sebastian Andersson (© AFP)

Fürth překvapivé vedení neudržel a domácímu Kolínu podlehl 1:3

Fürth sahal po nečekané výhře, když se v 7. minutě prosadil hostující Meyerhöffer. Dalších šancí ale hosté nevyužili a Kolín v druhém poločase zápas dokonale otočil na svojí stranu. Po vyrovnávací brance Anderssona z 50. minuty se o pět minut později šťastně trefil Shkiri a stejný hráč skóre uzavřel v 89. minutě na konečných 3:1. Domácí Kolín se po dnešním vítězství posunul v neúplné tabulce na 6. pozici a pokračuje ve skvělém tažení Bundesligou. Fürth naopak popáté v řadě vyhořel a s jedním bodem na kontě je už nyní hlavním favoritem na sestup.

Už v 7. minutě šli hosté do překvapivého vedení. Domácí Kolín ztratil na půlce hřiště míč, jenž se dostal k Tillmanovi. Záložník Fürthu si dobře všiml úplně volné pravé strany, kam si nabíhal Meyerhöffer a oslovil ho přesnou přihrávkou, kterou Meyerhöffer poslal z první mezi nohami gólmana Horna. Opaření domácí se poté snažili co nejrychleji srovnat, ale drahnou dobu nedokázali nic pořádného vymyslet.

Hosté naopak umně kouskovali hru a v 32. minutě mohli sami udeřit. A byla to šance jako hrom! Hrgota skvěle prostrčil balón do vápna na nabíhajícího Dudziaka, jeho obalovačka na zadní tyč ale byla příliš přesná a míč se od brankové konstrukce odrazil zpátky k Dudziakovi. Tomu ale příliš nevyšel první dotyk a pod tlakem rychle vystřelil na půl metru vzdálenou branku. Jeho střela ale opět skončila na tyči! Situace, kterou více znají hráči fotbalové videohry FIFA než reální fotbalisté ... Až ve 43. minutě se dočkali šance také domácí příznivci, Modesteho hlavičku ale nohou včas vyrazil gólman Funk. Hostující v černém tak v prvním poločase udrželi nečekaný výsledek.

Kouč Kolína sice trochu překvapivě nesáhl o přestávce do sestavy, ovšem brzy se to ukázalo jako prozíravý tah. Domácí sehráli vynikající rychlou kombinaci u pravé lajny, po které Kainz procpal míč na Schmitze, proti němuž velmi pohotově vyrazil brankář Funk. Schmitz však nezazmatkoval a včas ještě přihrál na druhou tyč k Anderssonovi, který ve skluzu dopravil předmět na místo určení. V 50. minutě tak bylo srovnáno a jen pět minut nato domácí otočili vývoj utkání. Kozlové zahrávali roh, který Hector hlavou prodloužil směrem k zadní tyči, kde nabíhali zcela volní Czichos se Skhirim a druhý jmenovaný srazil míč do brány stehnem.

Kolínští ale neměli dost. Naopak se hnali za pojišťovací brankou a v 60. minutě od ní nebyli daleko, když Funk trochu zazmatkoval a centr Kainze vyrazil do břevna. K jeho štěstí se ale míč odrazil před brankovou čáru. Hosté následně prostřídali několik hráčů a snažili se o vyrovnání. Jejich tlak byl ale spíše platonický a do větší příležitosti se neprobojovali.

V nervózním závěru nakonec o osudu utkání rozhodl svým druhým zásahem Ellyes Skhiri. Fürth vrhl vše do útoku a po vlastním rohovém kopu zcela propadl, čehož využil Schaub, jenž si dal nějakých 50 metrů ostrého sprintu s míčem na noze a z posledních sil ještě stihl přihrát Shkirimu. Tuniský záložník následně zachoval chladnou hlavu a lehce přehodil vyběhnuvšího Funka. Domácí tribuny tak mohli začít slavit zasloužené vítězství 3:1 po skvělém obratu v druhé půli.

Autor: David Ullrich / o2tv.cz, livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Na dvojku snad mužou v sázkovkách zapomenout.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele