20. kolo
06.02.2021 15:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů RB Lipsko (© AFP)

Lipsko se Schalke nezaváhalo a přehrálo ho snadno o tři branky

Lipsko potvrdilo úlohu jasného favorita na půdě posledního Schalke a díky celkem hladkému vítězství v poměru 3:0 si upevnilo druhé místo tabulky s jednačtyřiceti body, za vedoucím Bayernem stále zaostává o bodů sedm a před třetím Wolfsburgem má náskok tří bodů. Domácí naopak vzhledem k úspěchům ostatních konkurentů zůstávají na beznadějně posledním osmnáctém místě s osmi body a na sedmnáctou Mohuč již ztrácejí bodů pět.

Jestliže se tedy celek z Gelsenkirchenu chce udržet mezi německou smetánkou, tak musí ve zbývajícím průběhu výrazně zabrat. RB bylo aktivnější od úvodního hvizdu a první větší možnost si vypracovalo po necelé čtvrthodině hry, kdy Olmo se po přímém volném kopu z pravé strany opřel do odraženého balónu z hranice šestnáctky a jeho prudký projektil směřující pod břevno parádně odvrátil nad svou branku pozorný gólman Fährmann.

Od tohoto okamžiku se hra lehce vyrovnala a Schalke mohlo z ničeho nic udeřit necelých deset minut před přestávkou. Uth obral o míč Nordiho Mukieleho a okamžitě vystřelil po zemi, ovšem brankář Gulácsi se stačil vrátit a balón zkrotil ve svých rukavicích. Jenomže právě Mukiele dostal svůj výběr do vedení ve třetí nastavené minutě úvodního dějství, jelikož se po rohovém kopu Nkunkua z levé strany zjevil před hranicí brankového území a zcela osamocen hlavičkoval přímo do bližší šibenice.

Jasný favorit pokračoval v aktivitě i po změně stran a jeho náskok chtěl okamžitě navýšit norský kanonýr Sörloth, avšak tváří v tvář proti Fährmannovi trestuhodně selhal. Domácí strážce branky krátce nato vyrazil tvrdou ránu Nkunkua do strany, v 56. minutě obdržel skvěle hrající francouzský záložník Nkunku výtečnou kolmici do volného prostoru a vzdálenější konstrukci vskutku minul jen o několik decimetrů.

Krátce po odehrané hodině mohl překvapivě srovnat Hoppe, jenž ale ani nadvakrát nepřekonal famózního Gulácsiho, Lipsko se definitivně uklidnilo v 73. minutě. Po parádní zpětné přihrávce od Angeliña vystřelil z první ze čtrnácti metrů Marcel Sabitzer a po zemi se přesně trefil do bližšího spodního růžku - 0:2. Asi pět minut před závěrečným hvizdem uzavřel gólový účet tohoto klání Willi Orban, neboť po rohovém kopu Angeliña hlavičkoval nechytatelně k protější tyči mimo dosah bezmocného Fährmanna.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele