22. kolo
20.02.2021 18:30 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Erling Håland (© AFP)

Dortmund deklasoval v Revierderby Schalke, dvakrát se trefil Haaland

Dortmund dokázal v rámci sledovaného bundesligového Revierderby vyhrát poměrem 4:0 na půdě beznadějně posledního Schalke. Na Ligu mistrů ztrácí Dortmund stále šest bodů.

S šestatřiceti body šestý je Dortmund po dvaadvaceti odehraných kolech, ztráta na pátý Leverkusen však bude známa až po dohrání celého kola, jelikož Bayer čeká jeho zápas na půdě Augsburgu až v neděli. Schalke je naopak stále ve větších problémech a na posledním místě už s devíti body na předposlední Mainz, který překvapivě vyhrál nad Mönchengladbachem, ztrácí osm bodů.

Navzdory výhodě domácího prostředí bylo Schalke jasným outsiderem a musíme přiznat, že svou roli jednoznačně potvrdilo. Do první větší šance se dostal Dortmund již v 8. minutě, kdy Haaland posunul míč na levou stranu pokutového území, odkud střílel Sancho, avšak míč na poslední chvíli vyrazil Fährmann.

Ve 36. minutě se znovu do statistik asistencí mohl zapsat norský útočník Haaland, tentokrát posunul míč pod sebe na Delaneyho, který střelou z první z hranice pokutového území Fährmanna rovněž nevyvedl z míry.

Ve 42. minutě už se však skóre zápasu měnilo. Po zaváhání Strambouliho se k míči po odrazu od Moreyho dostal Sancho, který míč dovedl až do pokutového území Schalke a vystřelil přímo do pravého horního rohu Fährmannovy brány.

Ještě před koncem prvního poločasu přidala Borussia i druhý gól, když ve 45. minutě vstřelil doslova nádherný gól ve výskoku po centru Sancha fenomén letošní sezóny, teprve dvacetiletý Erling Haaland. Tento gól je jednoznačně adeptem na gól kola.

Do druhé půle však hráči Schalke naskočili v opoznání větším tempu a na začátku druhého dějství si dokázali vypracovat dvě nadějné šance. V 51. minutě trefil Serdar po geniální přihrávce patičkou Hoppeho pouze tyč, v 54. minutě musel hasit situaci ve které by šel Hoppe sám na bránu Hitz.

V 60. minutě to naopak byli hosté, kdo přidal třetí gól zápasu. Ten vstřelil Guerreiro, který si vyměnil míč s Reusem a po zemi zamířil přímo do odkryté části brány. V 79. minutě upravil kóre kosmeticky na 4:0 svým druhým gólem v zápase Haaland, tentokrát doklepnutím míče do prázdné brány po geniální přihrávce teprve sedmnáctiletého Bellinghama.

Po středečním vydařeném zápase Ligy mistrů tedy mohou hráči Dortmundu být se svými výkony spokojeni i o víkendu. Schalke se naopak čím dál tím více přibližuje sestupu, na jistotu záchrany však stále ztrácí teoreticky dosažitelných devět bodů.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele