13. kolo
19.12.2020 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Fabian Klos (© AFP)

Nervózní duel mezi Schalke a Bielefeldem skončil lépe pro hosty

Oba kluby bojují o setrvání v soutěži, čemuž oddaní příznivci a příznivkyně Schalke stále nemůžou uvěřit. Vánoční pauzu stráví die Königsblauen na poslední, osmnácté pozici. Arminia zůstane na té barážové, jelikož tenhle důležitý zápas zvládla.

Psychické rozpoložení hráčů domácího výběru, z nichž většina je zvyklá bojovat spíše o pohárové příčky, není po sérii nepřesvědčivých výsledků zrovna ideální. Zvláště po inkasované trefě to na trávníku začalo houstnout, o čemž svědčí i fakt, že hned devět z celkových jedenácti žlutých karet bylo uděleno poté, co Fabian Klos rozvlnil síť za Fährmannovými zády.

Svěřenci Uweho Neuhause začali zápas lépe a během úvodní dvacetiminutovky třikrát ohrozili domácí svatyni. Nejprve po rohovém kopu, kdy musel Schöpf uklízet před Córdovou. Následně to z dálky zkoušel Manuel Prietl. A nebezpečně vyhlížející byl rovněž volej rakouského záložníka Christiana Gebauera.

Při posledním pokusu už nebyl na hrací ploše kapitán Schalke Omar Mascarell. Jeho spoluhráči se však paradoxně probrali po jeho nuceném odchodu. Schöpf, Raman a Serdar ovšem Ortegovým směrem vyslali spíše propagační střely. Při další Gabauerově navštívence se musel činit Ralf Fährmann. A nedlouho před odchodem do šaten se Sergio Córdova prosadil proti Kabakovi a ke gólu měl v prvním poločase nakonec nejblíže ze všech.

Hned po změně stran se musel dvakrát předvést Stefan Ortega. Nejdříve vychytal Nassima Boujellaba, aby krátce poté uchránil od vlastní branky Cédrika Brunnera. Rozhodující moment se odehrál v 53. minutě. Nathan de Medina poslal do vápna z levé strany hřiště krásný balon, který se snesl na hlavu Fabiana Klose. Třiatřicetiletý hráč s devítkou na dresu využil nedorozumění mezi Salifem Saném a Bastianem Oczipkou. Muž v rukavicích na tuhle dobře mířenou hlavičku, která se navíc odrazila od země, nedosáhnul - 0:1.

Trenér Huub Stevens, který zažívá opakovaný návrat na lavičku klubu z Gelsenkirchenu, následně poslal do hry čerstvé síly. Jenže po hodině hry spálili své příležitosti na zvýšení náskoku v rychlém sledu Ritsu Doan a Marcel Hartel. Ani další střídání domácí neprobralo z letargie. Naopak další možnost ke skórování si připsal Córdova.

A když už se v závěrečné desetiminutovce dostal do zakončení střídající Ahmed Kutucu, neohroženě se kulatému předmětu postavil do dráhy letu Amos Pieper. V Bielefeldu tedy slaví celkově třetí vítězství, přičemž budou doufat, že se na něj podaří alespoň částečně navázat i v příštím kole proti Gladbachu. Die Königsblauen se pokusí "vyloupit" Olympijský stadion v Berlíně, kde hraje Hertha BSC.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
iamsimonhello

snad to dnes konečně padne. 2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele