3. kolo
03.10.2020 18:30 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Marcel Halstenberg (© AFP)

Schalke selhalo i potřetí, v Lipsku inkasovalo čtyřikrát

Ani příchod nového trenéra Manuela Bauma, který nahradil neúspěšného předchůdce Davida Wagnera, nepomohl Schalke k jeho prvním bodům. Ba naopak se potvrdilo, že krizi z minulé sezóny si klub evidentně přitáhl taktéž do té nové. Po čtyřgólovém výprasku na půdě Lipska se i nadále nachází na samém dně tabulky, a nutno podotknout, že zcela zaslouženě.

Osm gólů od Bayernu, tři od Brém. To byla dosavadní bilance obdržených branek Die Königsblauen, kteří budou muset po reprezentační přestávce opravdu vážně zapracovat na defenzivní činnosti. I v nynějším případě se totiž ukázalo, že právě v obraně Schalke asi nejvíce zaostává. Se startem do tohoto ročníku nemůže být ani náhodou jakkoli spokojeno.

Ještě v první třetině utkání se hostům dařilo jakýmsi způsobem hrát rovnocennou partii. Svěřenci kouče Juliana Nagelsmanna, kteří v úvodním bundesligovém kole doma skolili Mohuč, si vytvořili během této pasáže jen jednu jedinou vážnější příležitost, a to zásluhou Angeliňa, nicméně jeho střelu pravačkou zlikvidoval mezi třemi tyčemi brankář Fährmann.

Nicméně závěrečná patnáctiminutovka prvního poločasu znamenala pro Schalke doslova katastrofální příběh. Dohromady inkasovalo od Lipska třikrát a následně bylo o vítězi tohoto duelu prakticky rozhodnuto. Rozhodující přesný zásah přišel na řadu ve 31. minutě, to když ve snaze zabránit Forsbergovi ve skórování namířil míč do vlastní sítě bránící Bozdogan.

Domeček z karet se začal bortit záhy. Jen o čtyři minuty později Die Roten Bullen svůj náskok navýšili, neboť centr Nkunkua z pravé strany zužitkoval svou hlavičkou z hranice brankového území sbíhající si Angeliňo. A krátce před obrátkou se na střeleckou listinu chtěl zapsat taktéž Haidara, jenže ten z vyložené pozice trestuhodně zamířil jenom nad bránu.

Každopádně nakonec smutnit tolik nemusel, jelikož aspoň jeho spoluhráč Orban ještě stačil ve druhé minutě nastavení první půle přece překonat Fährmanna. Forsberg na levé straně přenechal balón Halstenbergovi, ten svým pasem našel hlavičku maďarského stopera, jemuž se podařilo pohotově zacílit. Ve druhém dějství stačilo Lipsku už jen hlídat průběžný rezultát.

I tak nebyl po obrátce směrem dopředu úplně pasivní. Třeba v 58. minutě zahrozil Mukiele, avšak svoje mířidla neseřídil ideálně. Nakonec k poslední změně skóre došlo deset minut před koncem. Daniel Olmo střílel na branku, v pokutovém území trefil ruku obránce Nastasiče, a kopala se tak penalta. Tu ve finále zužitkoval Halstenberg přesným zakončením k tyčce.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
johnn

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele