25. kolo
12.03.2021 20:30 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Augsburgu (© AFP)

Mönchengladbach prohrál v lize počtvrté v řadě, venku nestačil na Augsburg

Mönchengladbach v páteční předehrávce prohloubil velkou krizi, z půdy Augsburgu si domů neodvezl ani bod, a to už počtvrté za sebou v rámci Bundesligy, a celkově si připsal na své konto sedmou porážku z posledních osmi zápasů napříč všemi soutěžemi. Domácí naopak udělali zase další výrazný krok k záchraně, která je jejich jednoznačnou prioritou.

Borussii se pomalu a jistě začíná vzdalovat možnost zahrát si v příští sezóně evropské poháry tak jako letos. Mimochodem už za pár dnů jí čeká odveta osmifinále Ligy mistrů proti favorizovanému Manchesteru City. Tahle generálka jí tak nevyšla vůbec podle představ, v lize se i po tomto kole bude nacházet v nic neříkajícím středu tabulky, který je zajisté pod jejími ambicemi.

Svěřenci trenéra Heika Herrlicha sice naposledy nestačili v důležitém klání venku na Herthu, předtím však remizovali s Leverkusenem a vyhráli v Mohuči, a vykazovali vlastně poměrně slušné rozpoložení. To se ve finále projevilo v závěrečné čtvrthodince, během níž to byli oni, kdo znovu rozsekl nerozhodný stav, tentokráte již natrvalo ve svůj prospěch k zisku tří bodů.

První poločas nabídl v podstatě něco zajímavého až v jeho konečných pasážích. Tým kouče Marca Roseho přitom ve 38. minutě potvrdil, že atmosféra kolem něho není nejideálnější. Poté, co ve vlastní šestnáctce podrazil bránící Framberger lehce podnikajícího Thurama, měli hosté k dispozici penaltu, jenže Stindl jí zahrál prachbídně a po zemi namířil balón do zámezí.

O čtyři minuty později se ve slušné možnosti objevil Lazaro, avšak ani v tomto případě se nekonal zdárný konec pro Die Fohlen, poněvadž domácí gólman Gikiewicz zasáhl. Zkraje druhého dějství již gólově udeřil Augsburg. Caligiuri rozehrál centr z rohového čtvrtkruhu na bližší tyčku, kde našel střídajícího Vargase, a ten svou hlavou překonal brankáře Sommera.

Mönchengladbach našel odpověď, v 68. minutě vystřelil placírkou k tyči Neuhaus po přihrávce Wendta, následně se nicméně trefoval pouze jeho soupeř. V 76. minutě se ve vápně dostal k volnému míči Richter, který ho z blízkosti nasměroval tvrdě do brankové sítě, v 89. minutě pečetil výhru jeho spoluhráč Hahn, jenž z brejku využil právě jeho pobídky.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele