13. kolo
19.12.2020 15:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Andrej Kramarić (© AFP)

Hoffenheim po dvou porážkách zvítězil v Mönchengladbachu

Rozhodující trefa se přitom odehrála až v šestaosmdesáté minutě, tj. sedm minut poté, co byl bez předchozího napomenutí za nesportovní chování vyloučen Marcus Thuram. Ambiciózní Hříbata tedy na čelo tabulky znovu lehce ztratí. TSG naopak může tento výsledek posunout k další úspěšné sérii.

První šance byla v Borussia-Parku k vidění v 9. minutě. Ishak Belfodil chytře prodloužil na Floriana Grillitsche, jehož hlavičce mnoho nechybělo. Na druhé straně to zkoušel Breel Embolo a kapitán Stindl z přímého kopu. Ze standardní situace se snažil udeřit hoffenheimský Robert Skov. Další dva pokusy patřily pro změnu zase Embolovi.

Skóre se na ukazateli pohnulo až ve čtyřiatřicáté minutě. Alassane Pléa zakopnul o Geigerovu nohu a rozhodčí Willenborg možná trochu necitlivě písknul do píšťalky. Lars Stindl si nedělal vůbec žádné problémy, počkal si a svým osmým gólem v sezoně poslal Gladbach do vedení - 1:0. Pak se připomněl Andrej Kramarić, když ze dvaceti metrů napálil tyč.

Ve druhém poločase toužil odpovědět Christoph Baumgartner. Yanna Sommera však příliš nevylekal. To se psala 60. minuta, okolo které hrozili spíše domácí. Stindl, Valentino Lazaro a Embolo se ovšem neprosadili. V 75. minutě se Andreji Kramarićovi podařilo vyrovnat, když mu balon po výborné práci na pravém křídle předložil do ideálního prostoru Ihlas Bebou - 1:1.

Těsně před začátkem závěrečné desetiminutovky řádné hrací doby plivnul Marcus Thuram po rozmíšce do tváře Stefanu Poschovi. Sudí si šel celou situaci ověřit na videu a francouzskému hráči pak udělil červenou kartu, přičemž se dá očekávat, že dostane trest minimálně na tři zápasy. Takovýto zkrat jest holt neodpustitelný, a to nejen v době koronavirové!

Hoffenheimští zanedlouho početní výhodu využili ve svůj prospěch. Centr Kevina Akpogumy, jenž přišel na hrací plochu až v 80. minutě, propadnul na zadní tyč k Ryanu Sessegnonovi, který stihnul zblízka zakončit ještě předtím, než mu v tom Stefan Lainer stačil zabránit - 1:2. V 88. minutě mohl vyrovnat Embolo, kdyby nehlavičkoval do rukavich gólmana Olivera Baumanna. Pro TSG šlo teprve o třetí výhru v sezoně.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele