6. kolo
31.10.2020 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Lipsko poprvé v lize prohrálo. V Gladbachu jej skolil vlastní kmenový hráč.

Fotbalisté Lipska za sebou mají náročný týden. Po středečním výprasku na půdě Manchesteru United neuspěli ani v dalším venkovním zápase. Ani v Mönchengladbachu se svěřencům Juliana Nagelsmanna nepodařilo vstřelit gól, domácí Borussii ke třem bodům stačila jediná branka Hannese Wolfa.

První šance se po deseti minutách počátečního oťukávání zrodila před bránou domácích. Sørloth z pravé strany předložil míč do vápna Poulsenovi, kterému se v těžké pozici ve skluzu podařilo zakončit a gólman Sommer se musel pořádně natáhnout, aby jeho pokus vytáhl nad břevno.

Těsně před koncem poločasu pak po rychle sehrané akci zakončoval na druhé straně Pléa, naději na otevření skóre však domácím sebral ofsajdový praporek. Jinak první půle žádnou velkou fotbalovou hitparádu nenabídl a mužstva tak do šaten šla za bezbrankového stavu.

Po pauze už bylo dění na hřišti přece jenom akčnější. První větší šance domácích se ve 48. minutě urodila po velké chybě hostujícího obránce Upamecana, který ve snaze rozehrát namazal balón napadajícímu Hofmannovi a ten společně s Pléou vyrazil do brejku dva na jednoho. Ten však hráčům Borussie příliš nevyšel, Pléa přihrávku dostal trochu za sebe a nemohl tak zakončit natolik precizně, aby gólmanu Gulácsimu nadělal větší potíže.

O dvanáct minut později už se ale domácí radovali. Pléa z pravé strany poslal centr do vápna, kde jej Hermann chytře sklepnul pro Hannese Wolfa a ten poslal míč ke vzdálené tyči. Pro Lipsko to byl moment o to bolestnější s vědomím, že Wolf je jeho kmenovým hráčem, který v Gladbachu v této sezóně působí na hostování.

Vyrovnat mohl po pěti minutách Sabitzer, jeho střela z dálky však těsně minula pravou tyč. Vzápětí pak na druhé straně málem zvýšil náskok domácích Pléa, který po Lainerově přihrávce z hranice vápna pálil do spojnice břevna a tyče.

Závěr zápasu se pak nesl v duchu pevné obrany domácích a zvyšující se frustrace hostů. Ti se i přes narůstající tlak k další větší šanci nedostali a z Gladbachu tak po porážce 0:1 odjíždějí s prázdnou.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele