24. kolo
06.03.2021 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Patrik Schick (© AFP)

Leverkusen po měsíci znovu vyhrál, tři body z Gladbachu mu zajistil Schick

Fotbalisté Leverkusenu na den přesně po měsíci opět slaví bundesligové vítězství. Na půdě trápícího se Mönchengladbachu jim ho jediným gólem zápasu zařídil Patrik Schick. Hosté vstoupili do utkání aktivněji a během úvodní dvacetiminutovky domácí fotbalisty téměř nepustili k míči. Ve 21. minutě to ale paradoxně byla Borussia, kdo si vytvořil první větší šanci zápasu. Rychlý protiútok Gladbachu zakončil po Lazarově přihrávce Pléa, Bayer však zachránil zákrok brankáře Grilla.

Ve 32. minutě zase po rychlém brejku hostů musel zasahovat domácí gólman Sommer, střelu Diabyho sice vyrazil jen k Schickovi, českému útočníkovi ale nevyšel krok a z krkolomné dorážky tak nebezpečně zakončit nedokázal.

Do druhé půle vstoupili lépe domácí a v 57. minutě se málem dočkali odměny. K odraženému míči se ve vápně dostal Thuram, kterého následně jeden z obránců složil k zemi a rozhodčí odpískal penaltu pro Borussii. Následné zkoumání VARu však odhalilo ofsajd, který celé akci předcházel a sudí tak k velké nevoli domácích pokutový kop odvolal.

Od té doby zase převzal otěže zápasu Bayer. V 67. minutě si Diaby s míčem naběhl až k hranici malého vápna, odkud poslal zpětnou přihrávku nabíhajícímu Amirimu, jeho zakroucená rána ale mířila těsně nad.

O necelých deset minut později už se ale Leverkusen zaslouženého gólu dočkal. Hlavní zásluhu na tom opět měl velmi aktivně hrající Diaby, který si po rychlé souhře s Amirim navedl míč do vápna a tvrdou ranou prověřil reflexy gólmana Sommera. Míč se ale opět odrazil pouze k Patriku Schickovi a ten jej tentokrát i s trochou štěstí z dorážky procpal do sítě.

Zbytek zápasu už Bayer zvládl bez větších potíží a z Borussia Parku tak veze důležité tři body, které jej minimálně na několik hodin posunuly na páté místo. Gladbach naopak už pošesté v řadě v lize nevyhrál a je až desátý.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (1)

Přidat komentář
adogti77

1 ??

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele