31. kolo
25.04.2021 18:00 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Breel Embolo (© AFP)

Mönchengladbach rozstřílel Bielefeld pěti góly, dvakrát se trefil Embolo

Borussia Mönchengladbach drží krok s přímým konkurentem o evropské poháry z Leverkusenu a tři kola před koncem soutěže je za Bayerem o čtyři body. V poslední zápase 31. kola bundesligy vyhrál Mönchengladbach 5:0 nad Arminií Bielefeld.

Mönchengladbach je po zisku třech bodů v tabulce nejvyšší německé soutěže s šestačtyřiceti body sedmý a na šestý Leverkusen ztrácí čtyři body. Bielefeld je se třiceti body patnáctý a na barážovou šestnáctou příčku, kterou obsazuje Köln, má náskok pouhého jednoho bodu.

A zápas mezi Mönchengladbachem a Bielefeldem byl v podstatě rozhodnutý už po dvaceti minutách hry. Od začátku zápasu totiž jasně diktovali tempo hry domácí, kteří poprvé udeřili už v 7. minutě, kdy se po centru Lainera z pravé strany trefil střelou z první ke vzdálenější tyči Embolo.

V 9. minutě se mohl Embolo blýsknout druhým gólem, tentokrát však jeho hlavičku vyrazil hostující brankář Ortega. V 16. minutě už však Mönchengladbach druhý gól zápasu skutečně přidal. Z levé strany centroval Wolf a na bližší tyči si míč našel Thuram, který z bezprostřední blízkosti prostřelil Ortegu.

V 18. minutě zahrál ve vlastním pokutovém území rukou hostující Nilsson a rozhodčí Hartmann bez váhání nařídil pokutový kop pro Borussii, který vzápětí proměnil Bensebaini a domácí tak po dvaceti minutách hry vedli 3:0 a o osudu utkání bylo v podstatě rozhodnuto.

Ve 26. minutě si Thuram skvělou individuální akcí položil na zem bránícího Nilssona a vystřelil na bránu. Ortega byl však ve střehu a čtvrtý gól během chvíle nepřipustil. Na další velkou šanci jsme si tak museli počkat až do druhého poločasu, konkrétně do 50. minuty, kdy pouze boční síť rozvlnil Wolf.

V 62. minutě se do první velké šance zápasu dostali také hosté, když se před úplně prázdnou bránou ocitl Gebauer, avšak míč trefil přímo do míst, kam se ve výskoku natahoval brankář Sommer a zápas tak nezdramatizoval.

Naopak v 69. minutě přidali svůj čtvrtý gól v zápase domácí, když se po několika výměnách míče na útočné polovině ocitl v pokutovém území Bielefeldu nikým nehlídaný Embolo, který střelou ke vzdálenější tyči přidal svůj druhý gól v zápase.

Poslední hřebík do rakve Bielefeldu zatloukl v 85. minutě Pléa. Ten se po krátké individuální akci odhodlal k technické střele zpoza vápna, která nakonec skončila za zády Ortegy a hráči Mönchengladbachu se tak mohli radovat z poklidné pětigólové výhry.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele