20. kolo
06.02.2021 18:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Kölnu (© AFP)

Mönchengladbach doma překvapivě podlehl Kolínu nad Rýnem 1:2

Překvapivý výsledek se zrodil v Borussia-Parku, kde všechny body získal Kolín nad Rýnem. Děkovat může především dvougólovému Elvisovi Rexhbecajovi, jenž vstřelil vítěznou branku po obrovské chybě domácího Lainera.

Borussia byla před zápasem velkým favoritem a cokoliv jiného, než výhra domácích, by bylo považováno za senzaci. Kolín ale neměl co ztratit a svého soupeře se rozhodně nezalekl. Na gól se nečekalo dlouho a už po 180 sekundách rozvlnil domácí síť Elvis Rexhbecaj. Duda ho našel přesnou přihrávkou a Rexhbecajova křižná střela zapadla nechytatelně k tyči.

"Hříbata" se z inkasovaného gólu poměrně rychle vzpamatovala. V 18. minutě napřáhl zpoza vápna Florian Neuhaus a po fatální teči Jorgeho Merého bylo srovnáno 1:1. Bohužel tím výčet veškerých zajímavých příležitostí prvního poločasu skončil. Následně byl k vidění spíše bojovný fotbal s větší územní převahou Borussie.

Druhý poločas se vlastně vyvíjel podobně. V 54. minutě na poslední chvíli zablokoval Embola vynikajícím skluzem Jorge Meré a vzápětí na druhé straně udeřilo. Po hrubé chybě Lainera vsítil druhou branku v zápase Rexhbecaj a "Kozlové" v Borussia-Parku zase vedli.

Hosty navíc druhá branka povzbudila a o pár minut později mohl zvýšit Duda, kdyby jeho prudkou ránu k tyči nevyrazil Sommer. Mönchengladbach měl na vyrovnání ještě spoustu času, nicméně do velkých gólovek se nedostával. Ani v závěru druhého poločasu a ani během pětiminutového nastavení. Kolín nad Rýnem tak překvapil a domů veze plný počet.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele