14. kolo
02.01.2021 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Breel Embolo (© AFP)

Gladbach poprvé od listopadu vyhrál, tři body z Bielefeldu mu zajistil Embolo

Souboj Bielefeldu s Mönchengladbachem příliš fotbalové krásy nenabídl, po většinu času se v liduprázdné SchücoAreně hrálo na polovině domácích. Borussii nakonec stačil jediný gól k tomu, aby ukončila čtyřzápasovou sérii bez výhry a ze stadionu outsidera si odvezla tři body.

Hosté do utkání vstoupili aktivně a zdánlivě nejistá obrana Arminie zpočátku nestíhala. A tak už ve 4. minutě lovil brankář Ortega míč ze sítě po střele Herrmanna, od změny skóre však domácí zachránil odpískaný těsný ofsajd. O dvě minuty později už další akce Gladbachu proběhla podle pravidel, po ráně Embola tentokrát při domácích stáli všichni svatí a zejména levá tyč, od které se míč odrazil zpátky do pole, aby jej švýcarský střelec z krkolomné dorážky poslal mimo.

Dvojité varování domácí obraně stačilo, po rozpačité úvodní desetiminutovce se defenziva Arminie vzpamatovala a ve zbytku poločasu hosty do větších šancí nepouštěla. Těsně před uplynutím první půle tak naopak mohl jít Bielefeld sám do vedení, když po rychle sehrané akci přihrával Klos ve vápně dobře postavenému Córdovovi. Gólman Sommer zůstal stát jako přibitý a jen s úlevou sledoval, jak rána venezuelského útočníka míří těsně vedle pravé tyče.

Jedinou branku utkání tak přinesl až druhý poločas. Konkrétně to byla 58. minuta, kdy Hofmann dlouhým nákopem oslovil Embola, který se nenechal zastavit bránícím Pieperem a prostřelil vybíhajícího Ortegu.

Podobnou akci hosté zopakovali v 70. minutě. Z vlastní poloviny tentokrát Neuhaus vyslal na zteč Herrmanna, ten si ale po precizním zpracování předkopl míč příliš před sebe a slabším zakončením ze skluzu dal Ortegovi šanci zasáhnout.

Domácí za celý zápas nevystřelili na bránu, přesto jim sedm minut před koncem nechybělo málo k vyrovnání. Po rohovém kopu se do míče na hranici vápna opřel střídající Yabo a jen reflexivní hlavička obránce Gintera zabránila tomu, aby míč zaplaval pod břevno Sommerovy brány.

Jinak ale Borussia poměrně v klidu hubené vedení ubránila a po více než měsíci oslavila bundesligové vítězství, díky kterému se přiblížila elitní šestce. Arminia naopak už pošesté v sezóně nedala ani gól a zůstává v sestupovém pásmu.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele