34. kolo
22.05.2021 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Kölnu (© AFP)

Köln nakonec přehrál Schalke a zahraje si baráž

Kozli musí na dálku poděkovat Gladbachu, že porazil Werder a poslal ho přímo do 2. Bundesligy. Situace pro klub z města nad řekou Rýn by bývala byla ještě veselejší, kdyby Bielefeld nezvítězil ve Stuttgartu, ale Greuther Fürth bude jistě hratelným soupeřem. Die Königsblauen měli sestup jistý už několik týdnů, jelikož celkový počet porážek se zastavil na čísle 24.

"Kozli" byli v úvodu zápasu aktivnější a první střelu Fährmannovým směrem vyslal v 16. minutě Salih Özcan. Následně zkusil štěstí Benno Schmitz a brankář ve službách celku z Gelsenkirchenu byl opět pozorný. V té době už domácí věděli, že "Hříbaba" nad konkurentem z Brém vedou. Úvodní branku tohoto střetnutí mohli zaznamenat Duda a Kainz, nicméně stav zůstával bezbrankový.

Teprve potom střílel Amine Harit a nedlouho po něm tečoval Hoppeho pokus do bezpečí Bornauw. Do šaten tedy putovaly oba mančafty bez jediného vstřeleného gólu. Po změně stran to chtěl napravit Jonas Hector, leč Fährmann byl znovu připravený. Poté Florian Flick nedobrovolně namazal Mariusi Wolfovi, jenž ztroskotal na nepřekonatelném muži v rukavicích.

V 55. minutě o sobě dal zase vědět Harit, když jeho pobídka skončila na boční síti. V 70. minutě rozehrál přímý kop Jonas Hector na zadní tyč, kde jej na poslední chvíli stačil usměrnit mezi tři tyče Sebastian Andersson. Rozhodčí Siebert však u videa odhalil, že v ofsajdové pozici stojící Salih Özcan blokoval protihráče, takže tuhle trefu nemohl při nejlepší vůli uznat.

V šestaosmdesáté minutě se tým Friedhelma Funkela přesto dočkal. Jan Thielmann nacentroval z pravé strany na zadní tyč, kde hlavičkoval Sebastiaan Bornauw. Ralf Fährmann si sice na kulatý předmět sáhnul, avšak přesto nezabránil tomu, aby přešel brankovou čáru - 1:0. V nastaveném čase mohl vyrovnat právě brankář Schalke, nicméně Alissona z Liverpoolu nenapodobil.

A i kdyby, byla by to stejně taková hořkosladká tečka za celou nepovedenou sezonou. V Kölnu budou její úspěšnost hodnotit až v následujících dnech po barážovém dvojutkání.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele