3. kolo
03.10.2020 15:30 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Radost hráčů Borussie Mönchengladbach (© AFP)

Mönchegladbach vyhrál v Kolíně, Kozlům dal tři góly

Fotbalisté Mönchengladbachu zaslouženě vyhráli v Kolíně nad Rýnem 3:1. Od Hříbat to bylo představení, na jaké jsme u nich v posledních sezonách zvyklí. Není divu, že Kozli stačili snížit až v závěrečné desetiminutovce, kdy už koncentrace výběru Marka Roseho nebyla taková.

Timo Horn musel poprvé do akce už ve 4. minutě. Ovšem kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby Jonas Hofmann nemířil z dobré pozice přímo na něj. V tom svého spoluhráče a kamaráda napodobil za další dvě minuty Marcus Thuram. Tlak hostujícího týmu nadále sílil, což vyústilo v úvodní trefu v době, kdy běžela 14. minuta. Dlouhý balon do vápna nezpracoval Hofmann nejoptimálněji, nicméně si všimnul nabíhajícího Alassaneho Pléy. Přihrávka byla sice o něco delší, ale francouzský fotbalista přesto stihnul napálit kulatý předmět z hranice šestnáctky přesně k pravé tyči - 0:1.

Z časomíry neuběhlo ani 120 sekund a Hříbata se radovala podruhé. Jonas Hofmann centroval od rohového praporku. Stefan Lainer se rozeběhnul proti míči a jeho hlavička k údivu všech skončila v síti - 0:2. Přeci jen stál už nějakých pět metrů od brány.

Domácí mohli snížit prakticky hned po rozehrávce. Výrazně jim k tomu dopomohl Christoph Kramer, který poslal Sommerovi mizernou malou domů. Sebastian Andersson však mířil před odkrytou bránou pouze do tyče.

Zbytek úvodního poločasu se obešel bez větších příležitostí na jedné i druhé straně. Skóre se znovu měnilo až v šestapadesáté minutě, když Kingsley Ehizibue postrčil ve vápně Marcuse Thurama. Exekuce penalty se ujal Lars Stindl, a jelikož si počkal, bylo to pro jeho tým ještě veselejší - 0:3.

V 78. minutě měli hráči Kölnu kliku, že tečovaný centr skončil pouze na břevně. Místo čtvrté inkasované branky tedy stihli korigovat výsledek. Elvis Rexhbecaj měl kolem sebe prostor, přesto se dvakrát nerozmýšlel a z nějakých pětadvaceti metrů vymyslel přízemní ránu levačkou, na kterou švýcarský gólman nedosáhnul - 1:3.

Ve zbývajících minutách už Gisdolovi svěřenci nevymysleli vůbec nic, a tak musí doufat, že na první body dosáhnou v zápase proti Frankfurtu. Gladbach přivítá za týden doma Wolfsburg.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
johnn

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele