26. kolo
20.03.2021 15:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Erling Håland (© AFP)

Zápas Kölnu s Dortmundem vítěze nepoznal

Duel mezi Kölnem a Dortmundem skončil nerozhodně 2:2. Obě města dělí vzdušnou čarou pouze nějakých pětasedmdesát kilometrů a v poslední době hovořila bilance pro BVB. S výjimkou listopadového utkání, které vyhráli Kozli. Historie se mohla opakovat, kdyby Erling Håland v poslední minutě řádné hrací doby nevyrovnal svým druhým gólem v tomto duelu.

Pro výběr kouče Edina Terziće začala tato partie nejlépe, jak mohla. Už ve 3. minutě viděl Emre Can rozeběhnutého spoluhráče Haalanda. Poslal mu tedy z vlastní poloviny dlouhý centr. Vysoký norský útočník výborně zpracoval, načež se jednoduše obtočil kolem Jorgeho Merého, aby ze strany procedil balon mezi nohama Timo Horna - 0:1.

Thorgan Hazard mohl už za pět minut přidat pojistku, jenže mu zakončení nevyšlo podle představ. Ze svěřenců Markuse Gisdola se jako první odhodlal ke střele Jonas Hector. Další možnost patřila na opačném pólu znovu Erlingu Hålandovi, který ovšem selhal. A díky tomu mohli Kozli na RheinEnergie Stadionu vyrovnat.

Noah Katterbach vymyslel střelu zpoza velkého čtverce. Jude Bellingham ji srazil rukou. Rozhodčí Daniel Siebert si ještě šel celou situaci prohlédnout k videu a následně nařídil penaltu. Ondrej Duda mířil po své pravé ruce, zatímco Marwin Hitz volil opačnou stranu brány, takže v pětatřicáté minutě nebylo co řešit - 1:1.

Viník Bellingham, který zároveň dostal žlutou kartu, chtěl svoje zaváhání odčinit krátce před poločasovým odchodem do šaten, nicméně ke škodě týmu z Dortmundu se mu to nepodařilo. Druhá půle začala středou Mahmouda Dahouda, kterou musel krýt Timo Horn. A v 65. minutě se domácí dostali do vedení.

Dominick Drexler vymyslel uličku mezi obránci pro Ismaila Jacobse. Thomas Meunier míč podle všeho posunul ještě lépe pro útočícího hráče, který následně pálil levačkou nechytatelně pod břevno - 2:1. Hráči klubu z města nad řekou Rýn podávali v následujících minutách velice soustředěný výkon. Avšak protivník zkrátka nechtěl prohrát.

V 80. minutě hlavičkoval Håland do tyče. Za čtyři minuty ten samý hráč po Reinierově centru stejnou části těla těsně minul. Dočkal se tedy až v samotném závěru. Ansgar Knauff na pravém křídle využil rychlosti a přešel přes Katterbacha. Ze strany z hranice šestnáctky pak poslal kulatý předmět přímo před bránu, kde Erling Håland zakončoval ve skluzu před Bennem Schmitzem - 2:2.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele