20. kolo
01.02.2020 18:30 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Lipsko stáhlo dvougólovou ztrátu a rozešlo se s Gladbachem smírně

RB Lipsko dokázalo částečně zvrátit nepříznivý vývoj domácího zápasu s Borussií Mönchengladbach a vybojovalo v přímém souboji o čelní postavení v Bundeslize remízu 2:2. Saský celek nastartoval za vyrovnáním svým pátým ligovým gólem český útočník Patrik Schick.

Lipsko od úvodních minut drželo míč, ale hosté byli nebezpečnější. Už v páté minutě protáhl brankáře Gulácsiho razantní střelou Pléa a maďarský brankář musel zasahovat ještě proti Wendtově dorážce. Na druhé straně se proti Klostermannově střele zaskvěl Sommer.

Gladbach se spoléhal zejména na protiútoku a jeden se mu vydařil ve 24. minutě. Thuram potáhl míč po pravé straně a vrátil jej na hranici šestnáctky, kde našel Hofmanna, který zachoval chladnou hlavu a přihrál míč na levou stranu volnému Wendtovi, jenž také dobře vyhodnotil situaci a narazil Pléovi, jehož střele již rozebraná defenziva domácích nezabránila v cestě do sítě.

O deset minut později už to bylo o dva góly. Klostermann na vlastní polovině namazal míč přímo na kopačky Neuhause, který našel volného Hofmanna, a ten si kličkou poradil s Upamecanem a překonal Guláscsiho.

RB Lipsko se až do konce poločasu trápilo, a tak trenér Nagelsmann poslal hned po přestávce na hřiště útočníky Poulsena a Schicka. Jako dobrý tah se střídání ukázala hned v 50. minutě. Brankář Sommer se při chytání Adamsova centru srazil se Zakariou a míč mu vypadl přímo před Patrika Schicka, který trefil odkrytou bránu.

Zápas se pro hosty výrazně zkomplikoval v 61. minutě, kdy Pléa těžce nesl obdrženou žlutou kartu za protesty a pokračoval v diskuzi se sudím Stielerem, který neváhal a francouzskému útočníkovi udělil i druhou žlutou kartu.

Lipsko v přesile dokázalo dostat svého soupeře pod tlak, ale dlouho čekalo na vypracování výraznější příležitosti a hrozilo hlavně z dálky. V 78. minutě donutil Sommera k zásahu technickou střelou debutant Olmo. Na švýcarském brankáři si poté vylámali zuby Sabitzer i Werner.

Domácí se nakonec dalekonosné pokusy vyplatily. V 89. minutě si míč ke střele připravil Nkunku a životní ranou rozvlnil síť Mönchengladbachu. Lipsko tak zvrátilo nepříznivý vývoj zápasu a zabránilo Mönchengladbachu k postupu na první místo. Kvůli remíze však o něj samo přišlo.

Autor: Martin Jedlička

Komentáře (4)

Přidat komentář
Rich

2-3

Reagovat
smazaný uživatel

Jednička.

Reagovat
waynemarkrooney

1:3

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele