33. kolo
20.06.2020 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Dortmund si pojistil druhé místo v tabulce, zaslouženě skolil Lipsko

Dortmund si udobřil své fanoušky po minulém mizerném výkonu proti Mohuči, vyhrál v Lipsku a s definitivou si zajistil pozici vicemistra. Domácí naopak ztratili naděje na uzmutí druhé příčky, neboť jejich manko na soupeře se navýšilo už na nedosažitelných šest bodů. Budou muset navíc ještě tvrdě zabojovat o finální umístění hlavně mezi třemi nejlepšími.

Před pár dny Borussia musela výrazně zpytovat své svědomí poté, co nečekaně prohrála. Tentokráte předvedla o dost lepší výkon a zaslouženě slavila tři body, poněvadž Die Roten Bullen nevstřelili jedinou branku. Přitom těm se vždy v utkání podařilo, tedy až do této chvíle, aspoň jednou skórovat během celého období po koronavirové přestávce.

Ani svěřenci trenéra Juliana Nagelsmanna možná nebyli v optimálním rozpoložení po zpackaném zápase s Düsseldorfem, ve kterém nakonec uzmuli jen plichtu. Pořád tak i kvůli nynějšímu neúspěchu nemají jistotu účasti v Lize mistrů pro příští ročník, jelikož ho v tabulce na závěr sezóny můžou matematicky předskočit Mönchengladbach i Leverkusen.

Český reprezentant Schick dostal šanci v základní sestavě a byl to právě on, kdo mohl načít skóre tohoto duelu, v 8. minutě se mu však v zakončení nevedlo dle představ a levačkou pouze přestřelil hostující bránu. Na druhé straně naopak o pět minut později mohlo být veselo na straně hostů, každopádně Hazard svou přízemní střelu nasměroval do zámezí.

V 15. minutě se na střeleckou listinu mohl rozhodně zapsat Haaland, jenž se ocitl zcela sám před Gulácsim, brankářem Lipska, jenomže se neprojevil jako chladnokrevný zabiják a napálil z blízkosti pouze svého soka. Jen o minutku později došlo na souboj norské komety a maďarského muže v rukavicích opětovně, zase ho přitom vyhrál připravený Gulácsi.

Lipsko směrem dozadu i nadále poměrně výrazně tápalo, ve 24. minutě si za jeho obranu naběhl Hazard a Gulácsi musel znovu zasahovat. Po půlhodině hry se již Dortmund přece dočkal své zasloužené odměny. Brandt unikl podél pravé lajny, adresoval míč do vápna, kde ho Reyna poposunul k Haalandovi, a ten ve vyložené pozici v koncovce nezaváhal.

Hosté pokračovali v aktivitě i krátce po změně stran, další tutovku spálil ve 47. minutě Mate Morey, jenž levou nohou minul kýžený a chtěný prostor mezi třemi tyčemi, v 52. minutě vyrážel Gulácsi další z mnoha pokusů Haalanda do svého břevna. V 75. minutě se po delší odmlce ozval Schick, svou hlavičku však neusměrňoval tím nejlepším způsobem.

Že Lipsko v ofenzivě spíše tápe oproti obvyklým zavedeným pořádkům, prokázala v podstatě i 80. minuta a možnost Nkunkua, který z přímého kopu vůbec neseřídil svoje mířidla dobře. Tým kolem kouče Luciena Favreho nakonec v nastavení pojistil své vítězství, a to zásluhou neúnavného Haalanda, jenž doklepl za brankovou čáru snadno přihrávku Brandta.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2,29-3,77-2,93. Dovolím si zlehounka nesouhlasit.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele