28. kolo
27.05.2020 20:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Zápas mezi Augsburgem a Paderbornem gól nepřinesl

Domácí dobře věděli, že případný tříbodový zisk z tohoto duelu by znamenal další krok k záchraně. Jenže nakonec mohli být rádi, že měli Andrease Lutheho, který pomohl udržet alespoň remízu. To znamená, že návrat Tomáše Koubka do pozice jedničky jest dosti nepravděpodobný.

Jako první se pokusil překonat soupeřova gólmana v 7. minutě Eduard Löwen. Následně prošla se štěstím přihrávka od Christophera Antwi-Adjeje na Streliho Mambu, který zahodil stoprocentní příležitost, když netrefil do prázdné brány. V jednadvacáté minutě mohl svoje zaváhání napravit, nicméně znovu nebyl úspěšný - jeho i spoluhráče Holtmanna totiž vychytal brankář ve službách FCA.

Pro celek z WWK Areny to byl jubilejní třístý duel mezi německou elitou, přičemž na stejné číslo, co se počtu zápasů v Bundeslize týče, dosáhl ve střetnutí s Paderbornem kapitán Daniel Baier. V pětadvacáté minutě měl dobrou šanci, jenže ji nevyužil. To samé platilo o necelých deset minut později, když hlavou minul jeho spoluhráč Ruben Vargas.

Rodák ze Švýcarska, který ovšem podle jména nezapře předky pocházející z Dominikánské republiky, se do další šance dostal dvě minuty po změně stran. Střela tentokrát mířila mezi tři tyče, nicméně obětavou obranou byla cestou zblokována. Poté se probudil Florian Niederlechner, avšak jeho ráně scházela o malinko větší přesnost.

Ten samý hráč zaváhal i za čtyři minuty, když to zkoušel z voleje. Po hodině hry přišel další Lutheho výtečný okamžik, když zneškodnil Holtmannovu snahu o skórování. Pak jej zaměstnal střídající Sven Michel. A další výtečný zákrok znamenal, takže na ukazateli zůstával bezbrankový stav, který vydržel až do závěrečného hvizdu.

Přestože v závěrečných minutách se ještě musel Leopold Zingerle činit proti střelám dvou střídajících borců - Noah-Joela Sarenren-Bazzeho a Ekvádorce Carlose Grueza. Svěřenci Heiko Herrlicha o víkendu zajíždějí do Berlína k zápasu s tamní Herthou. Paderborn se v domácí Benteler-Areně pokusí zaskočit Borussii Dortmund.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele