8. kolo
19.10.2019 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Dortmund slaví těsné vítězství nad Mönchengladbachem v souboji Borussií

Borussia Dortmund, která před tímto kláním měla za sebou šňůru tří remíz v řadě, přivítala na svém hřišti lídra soutěže, Borussii Mönchengladbach. Hosté svou lepší výchozí pozici nedokázali potvrdit a svému rivalovi přenechali všechny body, jež jediným gólem zařídil symbolicky "odrostlý syn" Mönchengladbachu a současný kapitán Dortmundu Reus.

První velkou příležitost ke skórování měla hostující Hříbata. Po pěti minutách hry se k hlavičce po centru Bénese dostal Jantschke, který svůj pokus namířil jen do těla bránícího Reuse. Ve 12. minutě se ke střele po rychlé akci dostal Brandt, mrštného Sommera ale nepřekonal. Po půl hodině hry se do šance řítil Embolo, Bürki mu však riskantním zákrokem ve skluzu ukopl míč od nohy.

Ve 33. minutě se tvrdou ranou přes Sommera prosadil Hazard. Po konzultaci s VAR ovšem hlavní arbitr branku neuznal pro ofsajd předcházející gólové přihrávce. Týmy tak šly do šaten za bezbrankového stavu.

V 58. minutě se domácí Dortmund dostal do vedení. O gól se paradoxně postarali dva bývalí tahouni Mönchengladbachu. Hazard pěknou uličkou poslal vyslal do šance Reuse a ten špičkou kopačky překonal Sommera - 1:0.

V 69. minutě nastaly komplikace pro BVB. Bürki se zranil a musel být narychlo vystřídán nerozcvičeným Hitzem. V 84. minutě se Dortmundští radovali z další branky, avšak tato radost jim nevydržela příliš dlouho, neboť jim podruhé v utkání nebyl gól uznán pro ofsajd. V 89. minutě se málem podařilo senzačně vyrovnat Stindlovi, Hitz však reflexivně s trochou štěstí míč vyrazil mimo prostor mezi třemi tyčemi. Lítá bitva Borussií tak skončila lépe pro tu domácí, jež může slavit důležitou výhru 1:0.

Dortmundští se díky prvnímu vítězství v lize po měsíci dostali na průběžné čtvrté místo v tabulce, pouhý bod právě za první Mönchengladbach. Ten prováhal možnost odskočit svým pronásledovatelům na špičce soutěže a nyní se o první flek dělí s Wolfsburgem.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele