1. kolo
25.08.2018 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Schalke 04 2:1

Wolfsburg loni zachraňoval bundesligovou příslušnost v baráži, ale do nové sezony vykročil důležitým vítězstvím nad Schalke 04 2:1. Volkswagen Aréna viděla první branku už v prvním poločase a postaral se o ní po rohovém kopu John Brooks, pár minut před koncem srovnal z penalty Nabil Bentaleb a v nastaveném čase strhl výhru na stranu Vlků Daniel Ginczek.

Schalke bylo před zápasem mírnějším favoritem, i když co se týče kvality kádru, Wolfsburg o tolik nezastává. Loňská sezona byla z pohledu Vlků hodně nepovedená, v té nové by se přeci jenom mohlo blýskat na lepší časy.

A Vlci začali dobře, agresivně a Schalke do ničeho nepouštěli. Po dvaceti minutách se postarali o krásný fotbalový moment exekutor přímého kopu William a brankář Fährmann, který jeho pokus skokem a konečky prstů vyškrábl. Aktivnější Wolfsburg se pak zcela zaslouženě ujal vedení. Na rohový kop Maximiliana Arnolda si naskočil John Brooks a Fährmann tentokrát inkasoval. Volkswagen Aréna propukla v radost. Schalke se ani do konce prvního poločasu neprobudilo a bylo jasné, že po změně stran bude mít honičku.

Königsblauen si minulou sezonu zajistili Ligu mistrů a rozhodně měli kvalitu na to se zápasem něco udělat. Ale Wolfsburg hrál dobře, kontroloval hru a navíc šel po hodině hry do početní výhody. Stoper Matija Nastašič uviděl během dvou minut žlutou i červenou kartu a musel předčasně do sprch.

Dobře rozehrané utkání si Wolfsburg naprosto zbytečně zkomplikoval, z pokutového kopu pár minut před koncem vyrovnal Nabil Bentaleb. Vše tak směřovalo k nerozhodnému výsledku, ovšem další změnu přinesl nastavený čas. Camachův krásný centr zasáhl Gerhardt hlavou jen do výtečného Fährmanna a dorážející Daniel Ginczek rozpoutal dlouhotrvající zelenou radost. Wolfsburg porazil Schalke 2:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele