8. kolo
20.10.2018 15:30 CET
0 : 4
(0:3)

Reportáž

VfB Stuttgart - Borussia Dortmund 0:4

Dortmund pokračuje v suverénní jízdě a ve Stuttgartu zvítězil rozdílem čtyř gólů. Jasno o vítězi zápasu bylo již po půlhodině hry.

Borussia Dortmund byla již před zápasem se Stuttgartem první v bundesligové tabulce a výsledek i výkon ze Stuttgartu tuto její úlohu pouze potvrdil. Tým ze severu Německa si počínal dominantně a nakonec zvítězil 4:0, na druhý Mönchengladbach má náskok tří bodů, na nenáviděný Bayern dokonce čtyř.

Stuttgart hnala do zápasu již od začátku zaplněná Mercedes-Benz Arena, to mu však nebylo nic platné, první gól totiž inkasoval již ve 3. minutě. To pronikl hostující Jacob Bruun Larsen po levé straně až na hranici pokutového území domácích a po sérii přihrávek se míč dostal až k Jadonovi Sanchovi, jehož střela se s pomocí teče domácího hráče dostala až za záda brankáře Zielera.

V 8. minutě se do první velké šance dostali také domácí. Stuttgart rozehrával rohový kop a míč si ve vzduchu hlavou našel velezkušený Mário Gomez, jeho hlavička však skončila pouze v rukavicích dobře připraveného Bürkiho. Naopak to byl Dortmund, komu se ve 23. minutě podařilo vstřelit druhý gól zápasu. Na konci další líbivé kombinace stál tentokrát Marco Reus, který střílel osamocen ze vzdálenosti penalty do odkryté části brány. Domácí obrana nápor Dortmundu opravdu nezvládala.

A o dvě minuty později přišel další gól. Paco Alcácer si míč po přihrávce od Marca Reuse povodil až do pokutového území a tváří v tvář brankáři Zielerovi ho obloukem přehodil, domácí gólman byl bez šance. Do kabin se šlo za stavu 3:0 pro hosty.

V 51. minutě si další důležitý zákrok připsal hostující brankář Roman Bürki, který musel tentokrát reflexivně vyrazit Ascasibarovu prudkou střelu i následnou nebezpečnou dorážku, celou situaci však vyřešil s přehledem a Dortmundu udržel vedení o tři góly.

V závěru zápasu, v 85. minutě, navíc Dortmund přidal poslední hřebík do rakve Stuttgartu. Pulisic nahrával na pravou stranu na úplně volného Phillipa, který ani nemusel obehrát žádného z domácích obránců a pohodově vystřelil po zemi ke vzdálenější tyči.

Zápas skončil výsledkem 4:0 pro hosty, kteří tak upevnili svou pozici ve vedení bundesligy. Stuttgart se naopak nachází s pouhými pěti body na předposledním bundesligovém místě a o udržení mezi německou elitou bude muset ještě hodně zabojovat.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele