18. kolo
19.01.2019 15:30 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

Stuttgart sice silně finišoval, ale třígólové manko už dorovnat nedokázal

Mohuč se tedy zase nenápadně posunula v tabulce o něco výše a za týden vyzve Norimberk. VfB naopak zůstává namočené do boje o záchranu, přičemž v dalším kole zajíždí do Mnichova.

V úvodu zlobili na levé straně především Borna Sosa a Steven Zuber. Pozoruhodnější však byla dalekonosná střela Daniela Brosinskiho. Esswein při své šanci rovněž nebyl přesný a spolupráce Ascacibara s Gomezem nezafungovala podle představ kouče Markuse Weinzierla, což mohlo domácí mrzet už ve dvaadvacáté minutě.

Jean-Philippe Gbamin si to neohroženě namířil po levém křídle do soupeřovy šestnáctky, aby se pokusil poslat před bránu balon, který Ron-Robert Zieler vyrazil až na hranici vápna, kde to z první zkusil Jean-Paul Boëtius. Cestou ke stuttgartské svatyni míč lehce, ale přesto dostatečně tečoval nešťastník Ascacibar, takže mohli jít hosté do vedení - 0:1.

Dva nebezpečné centry ve čtyřiadvacáté a pětadvacáté minutě trestuhodně propásli Boëtius a Quaison. Na pořad odpoledne tedy přišla 28. minuta a s ní šikovné Quaisonovo posunutí na Matetu, od jehož kopačky se zhruba ze vzdálenosti penaltového puntíku a přes stínujícího obránce dostal míč až za brankovou čáru - 0:2.

Domácí to nechtěli zabalit a připravili krušné chvilky pro obranu hostujícího mužstva. Gentnerova rána byla zblokovaná. Essweinovi scházela přesnost. Florian Müller vychytal Ascacibara a Gomezově hlavičce chyběl jen malinkatý kousek. To samé platilo i pokusu Gonzala Castra, který to zkoušel z dálky.

Po změně stran selhal v dobré pozici po Essweinově přiťuknutí střídající Nicolás González. Přímý kop Emiliana Insúy byl přesný, avšak nikoliv razantní. Zubera náramně zklamal brankář Müller a Gomezova hlavička jenom potvrdila, že jinak stále obávanému střelci v tomto duelu zřejmě nebude přáno.

V 72. minutě doputoval rohový kop Aaróna Martína Caricola, jenž v Německu hostuje z Espanyolu Barcelona, až na malé vápno, kde do letu míče strčil nohu neobsazený Alexander Hack, čímž poslal svůj tým do třígólového náskoku - 0:3. Teď tedy bylo na Weinzierlově skvadře, aby konečně začala být v útoku efektivní.

Gomezovi ukopli míč těsně před nosem, ale v 83. minutě se už konalo snížení. Na centr Christiana Gentnera do vápna si ukázkově naskočil Nicolás González a hlavou cílil do protipohybu muže v rukavicích, díky čemuž zaznamenal svůj druhý bundesligový gól - 1:3. Za dvě minuty to bylo z pohledu většiny na tribunách Mercedes-Benz Areny ještě veselejší.

Die Nullfünfer nechali soupeře v pohodě rozehrát, takže Insúa měl moře času na další centr do nebezpečného prostoru, kde vyskočil nejvýše Marc-Oliver Kempf, takže se Müllerovi jeho vyběhnutí hrubě nevyplatilo - 2:3. Jenomže Donis potom nastřelil jenom tyčku, Caricolovu hlavičku nechal sudí Stieler bez povšimnutí a Gentner s Ujahem své příležitosti rovněž zahodili.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele