18. kolo
20.01.2019 18:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Schalke přibrzdilo Wolfsburg v rozletu

Vlci doufali, že by se díky zaváhání RB Lipsko mohli posunout blíže čtvrté příčce, která zaručuje účast v Lize mistrů. Přeci jen o listopadu neprohráli. Jenže tým Domenica Tedesca dokázal zásluhou dvou tref Daniela Caligiuriho vyhrát a tabulce si o něco polepší.

První velkou šanci si vytvořili hosté. Yannick Gerhardt nacentroval na hlavu Admira Mehmediho, jehož skvělým reflexem vychytal Alexander Nübel. Nějaké tři minutky poté přišlápl ve vlastním vápně William pronikajícího Alessandra Schöpfa, takže rozhodčímu Gräfemu nezbylo nic jiného, než ukázat na značku pokutového kopu.

Caligiuriho pravačka nepostrádala razanci a výšku, tedy Casteelsovi nebylo nic platné, že uhodl směr - 1:0. Jenomže vedení vydrželo celku z Gelsenkirchenu pouze něco málo přes deset minut. Po Steffenově centru orazítkoval Mehmedi tyčku, ale k dorážce se dostal k Elvisi Rexhbecajovi, pro něhož to byla vcelku snadná úloha - 1:1.

V sedmadvacáté minutě posunul Mehmedi na Gerhardta, ale místo toho, aby čtyřiadvacetiletý záložník kolegovi zase vrátil, vystřelil pouze do náruče muže v rukavicích. Vlci měli o poznání vyšší procento držení míče, jenže v závěru úvodního poločasu mohli stejně prohrávat. Po přímém kopu ovšem Matija Nastasić zamířil nad.

V 50. minutě připravil McKennie takřka ideální pozici pro Marka Utha, nicméně ten našel připraveného Casteelse. Po následném rohovém kopu orazítkoval Sebastian Rudy brankovou konstrukci. Po necelé minutě se do míče ještě opřel Američan Weston McKennie a chyběly decimetry.

Následně obral Weghorst o balon Saného, jenže si nepotykal s přesností. Rozhodující akce se odehrála v 78. minutě. McKennie při přečíslení volil přihrávku po své pravé ruce, kde číhal Caligiuri. Zaběhl do vápna, kde zaseknul do středu a propálil všechno a všechny, kteří mu v ten moment stáli v cestě - 2:1.

Ve zbytku utkání se urodilo ještě po jedné dobré šanci na obou stranách barikády. Ani John Brooks, ani čerstvě vystřídavší Haji Wright však nebyli úspěšní, takže die Königsblauen těsný náskok uhájili a připisují šestou výhru v sezoně. Za týden se chystají dobýt Olympijský stadion v Berlíně. Wolfsburg doma přivítá Bayer Leverkusen.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele