30. kolo
20.04.2019 20:30 CET
2 : 5
(0:2)

Reportáž

Krize Schalke nemá konců, Hoffenheim na jeho stadionu nastřílel 5 gólů

Schalke dál strádá, v domácím zápase proti Hoffenheimu si neodpustilo množství chyb zejména v obraně, které hosté spolehlivě trestali. Výsledkem bylo sedmigólové utkání, na které v Gelsenkirchenu rozhodně nebudou vzpomínat v dobrém.

Oba týmy přitom do utkání vstoupily spíše opatrně, první větší šance se fanoušci dočkali až po dvaceti minutách. Nejprve zahrozil domácí útočník Burgstaller, který však zblízka minul. Na druhé straně dopadla podobně nenápadná střela Demirbaye zpoza vápna. Ve 25. minutě už se ale skóre měnilo. Po rychlé akci Hoffenheimu převzal míč Belfodil, drze obešel obránce Nastasiče a tvrdou střelou na bližší tyč nedal gólmanu Nübelovi šanci.

Hráčům Schalke se odpovědět nedařilo, hosté hru ovládali a trpělivě vyčkávali na další šanci. Ta přišla ve 45. minutě. Předcházela jí perfektně načasovaná souhra Demirbaye s Kramaričem, po níž chorvatský útočník běžel sám na brankáře Nübela, což nemohlo dopadnout jinak než druhou brankou Hoffenheimu.

Domácí začali hrozit až ve druhém poločase. V 57. minutě z přímáku pálil Caligiuri, proti kterému se vyznamenal brankář Baumann. Po následném rohovém kopu ve vápně Hoffenheimu vznikla mela, během které se po souboji s Pavlem Kadeřábkem zřítil k zemi Embolo. Rozhodčí nakonec s pomocí videa nařídil penaltu, kterou Caligiuri nechytatelně napálil pod břevno a domácí snížili na 1:2.

Jinak ale hra pokračovala v režii hostů. A ti se brzy dočkali dalšího gólu. V 65. minutě využili až tristní obrany Schalke, když si Belfodilův centr ve vzduchu našel trestuhodně neobsazený Szalai a Nübel se proti jeho hlavičce natahoval marně. A mizérie domácích pokračovala. V 73. minutě na útočné polovině chybovali v rozehrávce, výsledkem čehož byl další rychlý protiútok Hoffenheimu. Na jeho konci se neukvapil Kramarič, místo střely ještě posunul míč Amirimu, který zakončoval do prázdné brány. O chvíli později mohl alespoň dílčí radost domácím fanouškům udělat Serdar, jeho bomba však skončila jen na tyči.

A tak se zase připomněli hosté. V 80. minutě udeřili potřetí za patnáct minut, celkově v zápase už popáté. Bičakčič poslal do vápna další centr, obránce Schalke Nastasič opět nechal naprosto bez dozoru Belfodila a ten už tváří v tvář Nübelovi neměl složitou práci. Domácí se ještě zmohli na kosmetickou úpravu skóre, když na konečných 2:5 v 90. minutě po spolupráci s Embolem snížil Burgstaller, hostům to ale náladu příliš nezkazilo, protože z Gelsenkirchenu zaslouženě vezou důležité tři body.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele