3. kolo
16.09.2018 18:00 CET
3 : 3
(1:1)

Reportáž

SC Freiburg - VfB Stuttgart 3:3

Celkem šest branek a vyloučení domácího Stenzela nabídlo Bádensko-Würtemberské derby mezi Freiburgem a Stuttgartem. Už první poločas nabídl dvě branky, ale po změně stran se mezi oběma týmy strhla nekompromisní přestřelka. V závěru zápasu uviděl červenou kartu Stenzel.

Bádensko-Würtemberské derby ani nemohlo začít líp. Už po šedesáti sekundách rozjásal zaplněný Schwarzwald-Stadion hlavičkující Jerome Gondorf, když mu do vápna poslal milimetrově přesný centr Frantz. Po rychle vstřelené brance sice dalších gólovek ubylo, ale jinak mělo utkání výborné tempo. Ve 36. minutě nezužitkoval samostatný únik na Zielera Petersen a Freiburg to vzápětí mohlo mrzet. Těsně před odchodem do šaten totiž Stuttgart zasypal vápno Freiburgu rohovými kopy a srovnal na 1:1. Obrana Freiburgu nedokázala odvrátit hrozící nebezpečí a Emiliano Insúa dobrou ranou z voleje překonal Schwolowa.

Krátce po změně stran dokonce VfB strhlo vedení na svojí stranu. Gónzalez výborně sklepl balón na Maria Gómeze a ten nadvakrát poslal balón za Schwolowova záda. Stuttgart se z vedení radoval jen tři minuty, protože následně se postavil ke standardní situaci opět Jerome Gondorf a nádhernou ranou z přímáku nedal Zielerovi šanci.

A divoká pasáž zápasu nebrala konce. Za další čtyři minuty Stuttgart zase vedl, když centr Insúy uklidil do sítě hlavou opět Mario Gómez. V 62. minutě pořádně protáhl Schwolowa Beck a divákům se derby prostě muselo líbit. Freiburg se snažil o vyrovnání a dočkal se deset minut před koncem. Luca Waldschmidt se krásně uvolnil kolem Insúy a nekompromisní ranou srovnal na 3:3.

Jen o dvě minuty později Stenzel zbytečně fauloval Gonzáleze a sudí ho po druhé žluté kartě vyloučil, čímž začala hostující přesilovka. Stuttgart už ale obranu Freiburgu zaskočit nedokázal a derby tak skončilo smírem 3:3.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele