23. kolo
23.02.2019 15:30 CET
5 : 1
(3:0)

Reportáž

Freiburg rozstřílel v důležitém mači o záchranu Augsburg

Freiburg až nečekaně snadno porazil Augsburg a připsal si nejvyšší vítězství v bundesligové historii klubu. Domácí se po pětigólové nadílce zase o něco blíž přiblížili záchraně, naopak hosté zůstávají jen dva body nad pásmem sestupu.

SCF chyběl v minulém kole vyloučený levý obránce Günter, jehož místo zaujal náhradník Okoroji. V útoku se místo Hölera zase představil Waldschmidt. Bavoři se po prohře proti Bayernu vrátili k tradičnímu rozestavení s čtyřmi obránci. Ze sestavy vypadli obránce Danso a český záložník Morávek, místo kterých dostali šanci Koo s Baierem.

Domácí výběr položil základ k vysokému vítězství již v deváté minutě. Nákop brankáře Schwollowa nedokázal odkopnout Khedira, jehož chyby využil Petersen. Kanonýr SCF se v podobných situacích nemýlí a z voleje prostřelil gólmana hostí Kobela. Následně Kobel svůj tým podržel, když po dalším nedůrazu obrany vyrazil střelu Grifa zpoza pokutového území. Vyrovnat mohl Córdova, jenže Schowllow jeho ránu z otočky i s pomocí bránícího spoluhráče zpacifikoval.

Po půlhodině hry zahrával Freiburg přímý kop, který Grifo zakroutil přesně k tyči mimo Kobelův dosah - 2:0. Aktivní hra mužstva z podhůří Schwarzwaldu pokračovala. Kobel se zaskvěl proti Waldschmidtovi a následně sledoval, jak Grifův obstřel skončil jen těsně vedle tyče. Domácí se ale třetího zásahu přece jen do přestávky dočkali. Opět u toho byl Grifo, jenž rozehrál rohový kop na hlavu Petersena, který na přední tyči neomylně zavěsil. Velký zápas hrál Grifo a kdyby nespálil velkou šanci v samém závěru první půle, mohl se trenér SCF Streich usmívat ještě více.

Takto jeho tvář lehce zkoprněla v 51. minutě, kdy Ji našel za obranou domácích naběhnuvšího Khediru, jenž umístil střelu přesně k tyči a alespoň částečně napravil své zaváhání z první branky zápasu. Následně se Khedira mohl očistit ještě víc, to by ale ve velké šanci musel trefit bránu. Mrzet ho to muselo především v 64. minutě, kdy si Waldschmidt před pokutovým územím udělal prostor na střelu a vrátil Freiburgu tříbrankový náskok přesným zakončením ke vzdálenější štangli.

Nutno říci, že Augsburg předvedl v druhém poločase lepší výkon než v prvním. Zpět na rozdíl dvou branek mohl upravit skóre Gregoritsch, jenomže trefil pouze tyč Schwollowovy svatyně. V další šanci se po Jensenově přiťuknutí zjevil opět Gregoritsch, kterého tentokrát skvěle vychytal sám Schwollow. Freiburg však všechny šance protivníka ustál a sám ještě jednou udeřil pět minut před koncem z kopačky střídajícího Niederlechnera, jehož na levé straně výborně našel Haberer.

Autor: Ondřej Vaculík / skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele