5. kolo
26.09.2018 20:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

RB Lipsko - VfB Stuttgart 2:0

Lipsko dokázalo po dvou zápasech vyhrát a drží se v klidném středu tabulky. To se nedá říct o Stuttgartu, který se se dvěma body nachází na předposledním místě.

Stuttgart má za sebou sérii špatných výsledků a před zápasem byli jasným favoritem domácí, nad kterými však visel otazník v podobě únavy, jelikož je čekal třetí zápas v průběhu pouhých sedmi dní. Dva předchozí zápasy navíc Lipsko nedokázalo vyhrát (2:3 se Salcburkem a 1:1 ve Frankfurtu).

Navzdory únavě a špatným výsledkům z poslední doby diktovalo Lipsko od začátku zápasu s outsiderem ze Stuttgartu tempo hry. Ve 23. minutě se ocitl přímo před brankářem hostů Zielerem domácí útočník Werner, v rychlosti se však nedokázal trefit mezi tři tyče. O necelých deset minut později měl Werner další velkou šanci, tentokrát sice jeho střela mířila do brány, ale Zieler ji vykryl skvělým zákrokem.

Zápasovou nadvládu dokázalo Lipsko přetavit v gól až v nastaveném čase první půle. Jeden z domácích hráčů střílel z dálky zpoza vápna a brankář Zieler vyrazil míč přímo před sebe, kde si ho našel obránce Lipska Orban a sklepl ho do prázdné brány.

V 58. minutě mohl poslat domácí do dvougólového vedení Werner, který dokonce míč do sítě dostal. Rozhodčí Schroden však branku zpětně odvolal na popud videorozhodčího. Přibližně deset minut před koncem vstřelilo Lipsko přece jenom druhý gól, který potvrdil jeho zisk třech bodů.

Jean-Kévin Augustin si v pokutovém území Stuttgartu zpracoval míč hrudí a přesnou střelou k tyči Zielerovy brány nedal hostujícímu brankáři šanci. Lipsko tedy vyhrálo 2:0 a zajistilo si minimálně do víkendu pozici v klidném středu bundesligové tabulky. Stuttgart musí naopak kvůli pouhých dvěma bodům řešit existenční potíže.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele