18. kolo
19.01.2019 18:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Dortmund šlágr v Lipksu zvládl a dál si hýčká náskok

Borussia Dortmund zareagovala na výhru mnichovského Bayernu tím nejlepším způsobem, když v těžkém utkání v Lipsku dokázala vstřelit jediný gól a poprvé v Red Bull Aréně zvítězit. Hrdinou gólového momentu byl belgický reprezentant Axel Witsel.

Schwarzgelben tak mají na čele opět šestibodový náskok. Výhra v Lipsku byla z tohoto důvodu velmi důležitá, ale v žádném případě se nerodila lehce. Aktuálně čtvrtý tým Bundesligy byl lídrovi vyrovnaným soupeřem.

Lipsko mělo navíc první gólovku v utkání a kdyby jí proměnilo, kdo ví, jak by se celé utkání nakonec vyvíjelo. Timo Werner však svojí hlavičku ve 4. minutě nedokázal přesně usměrnit a Roman Bürki si tak připsal zákrok. BVB bylo jinak aktivnější a ve 20. minutě šlo do vedení. Axel Witsel zalepil prodloužený balón z rohového kopu a nekompromisní ranou od břevna nedal Gulácsimu vůbec žádnou šanci. V tu chvíli ještě nikdo netušil, že půjde o první a zároveň poslední branku.

Domácí tým totiž na vedoucí branku nedokázal zareagovat. Dortmund měl utkání pevně pod svojí kontrolou a i nadále byl aktivnější. Do žádné větší šance se ale do přestávky už nedostal.

S příchodem druhého poločasu aktivita Lipska přeci jenom stoupla, ale Dortmund hrál organizovaně a velmi dobře. Roman Bürki musel znovu zasahovat až čtvrthodinu před koncem, kdy nohou vyrazil balón na rohový kop. Čas pro domácí utíkal rychle a další šance byly k vidění až v nastavení. Nejprve mohl definitivně pojistit vítězství BVB střídající Paco Alcácer, ale nejlepší bundesligový střelec orazítkoval jen břevno Gulácsiho branky. To mohlo stát Borussii dva body, protože vzápětí měl největší příležitost Matheus Cunha, který hlavičkoval těsně vedle! Dortmund nejtěsnější náskok uhájil a Bayernu znovu odskočil na rozdíl šesti bodů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
johnn

1:1

Reagovat
Frantszek

Slagr pro BvB. 2:3

Reagovat
Rich

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele