26. kolo
16.03.2019 18:30 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

BVB vydřelo v Berlíně důležitou výhru

Borussia Dortmund zvládla přetěžké utkání v Berlíně, když na poslední chvíli strhla výsledek na svojí stranu. Hosté rozhodli ve čtvrté minutě nastavení, tedy v době, kdy Hertha už dohrávala bez jednoho hráče v poli. Hrdinou a autorem klíčové trefy se stal Marco Reus. BVB tak vede před Bayernem, který bude muset zareagovat.

Po vyřazení z Ligy mistrů zůstala Dortmundu už jen jediná soutěž a v ní dramatické dostihy o titul s Bayernem Mnichov. Schwarzgelben čekala na Olympijském stadionu v Berlíně náročná zkouška, domácí Hertha neustále střídá dobré výsledky se špatnými, ovšem s Dortmundem už dva zápasy neprohrála.

A Hertha vykročila i do domácího zápasu správnou nohou, i když nutno podotknout, že při první brance obdržela vydatnou pomoc od Romana Bürkiho. Brankář BVB neudržel pokus ze střední vzdálenosti v podání Mittelstädta a dorážející Salomon Kalou měl snadnou úlohu, takže Hertha vedla od 3. minuty 1:0. BVB okamžitě přepnulo na vyšší obrátky a výsledkem bylo dost šťastné vyrovnání. Thomas Delaney chtěl přihrávkou vysunout spoluhráče, jenomže do tohoto úmyslu zasáhl při bránění Rekik a na změnu směru nedokázal Jarstein adekvátně zareagovat.

Ve 24. minutě měli hosté obrovskou šanci strhnout vedení na svojí stranu. Ukázkový presink na polovině hřiště se rychle proměnil v nebezpečný kontr, ale Julian Weigl zakončil jen do nohou brankáře Jarsteina. Julian Weigl byl pak znovu středem pozornosti ve 35. minutě, kdy ve vlastním vápně zahrál rukou, takže Hertha měla k dispozici pokutový kop, který bezpečně bez problémů proměnil zkušený Salomon Kalou. Ještě do konce prvního poločasu mohl Dortmund opětovně vyrovnat, ale střelu Sancha z otočky vychytal Jarstein.

Před Borussií stál ve druhém poločase obtížný úkol, pokusit se v Berlíně otočit výsledek. Svěřenci Luciena Favreho začali jak nejlépe mohli a hned ve 48. minutě se dočkali vyrovnání. Po rohovém kopu se uvnitř vápna prosadil hlavou Dan-Axel Zagadou.

Utkání po vyrovnání na 2:2 gradovalo a k vidění byly velké šance na obou stranách. Nejprve Brunn Larsen donutil k zákroku Jarsteina a na druhé straně Grujić v tutovce orazítkoval tyčku Bürkiho branky. Po hodině hry se Hertha dožadovala pokutového kop po zákroku na Ondreje Dudu, ale sudí další penaltu nepískal.

Klíčová fáze zápasu přišla v jeho samotném závěru. Čtyři minuty před koncem zatáhl Torunarigha unikajícího protihráče, takže sudí musel tasit už druhou žlutou kartu a tím pádem i červenou. Dortmundu se naskytla krátká přesilovka, během které vrhl všechny síly do útoku. Hned o minutu později orazítkoval Delaney tyčku a další tlak Schwarzgelben nakonec skutečně přinesl vítězný gól. Ve čtvrté minutě nastavení posunul Sancho balón na Reuse, který poslal balón do sítě. Hertha emočně závěr nezvládla a další červenou kartu uviděl Vedad Ibišević, nicméně vliv na výsledek už to nemělo. Dortmund urvala v Berlíně výhru a bude čekat, jak zareaguje Bayern.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Další těžký zápas, snad to zvládneme, 1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele