30. kolo
20.04.2019 15:30 CET
6 : 0
(3:0)

Reportáž

Augsburg proti Stuttgartu nečekaně naděloval

Už po úvodní pětačtyřicetiminutovce vedla skvadra Martina Schmidta o tři branky. Stejnou porci přidala i o přestávce a zaslouženě vyhrála.

Do první šance se po rohovém kopu dostal André Hahn už v 6. minutě. O první gól se ale postaral Rani Khedira až pět minut poté, když z první uklízel do brány Schmidův centr z pravé strany - 1:0. Jonathan Schmid se postaral i o další asistenci, když svou pobídkou od rohového praporku přesně našel Andrého Hahna, který si balon zpracoval, aby následně svojí pravačkou propálil všechno, co mu stálo v cestě - 2:0.

Stuttgartští se snažili, jenže Gómez, González ani Esswein si neporadili podle trenérových představ. Těsně před vypršením úvodní třicetiminutovky se hnal dopředu Marco Richter. Před sebou měl tři protihráče a jediný, kdo mu chtěl s jeho útočnou snahou vypomoci, byl Philipp Max. Právě jemu adresoval přihrávku, kterou nikdo nezachytil, načež mířil uvnitř vápna přesně ke vzdálenější tyči - 3:0.

Markus Weinzierl poslal do druhého poločasu na plac Donise a Didaviho, přičemž se rozhodl pro ofenzivnější rozestavení, což - jak dokládá výsledek - neměl dělat. Tento den zkrátka jeho týmu nebylo přáno. Marco Richter v osmačtyřicáté minutě ještě neuspěl, ale za pět minut se k němu odrazil míč a svým parádním volejem z úhlu rozesmutnil Ron-Roberta Zielera počtvrté.

V děvětapadesáté minutě zasadil Philipp Max další hřebíček. Sám ve vápně převzal přihrávku z křídla od Hahna, aby volil přízemní střelu na vzdálenější (pravou) tyč - 5:0. Bylo by to teprve nepříjemné, kdyby za další čtyři minutky Hahn Zielera zase prostřelil. Didavi a Gómez své šanci zahodili, takže mohl dát výsledku finální podobu v osmašedesáté minutě znovu Marco Richter.

Gonzalo Castro chtěl na polovině hřiště takticky faulovat, ale rozhodčí Gräfe nechal pokračovat ve hře. Richter se rozhodl z nějakých dvaceti metrů vypálit, přestože měl po pravé ruce zcela neobsazeného kolegu. Nicméně dobře udělal, jelikož gólman byl na jeho pravačku krátký - 6:0. A to ještě nemuselo být ve WWK Areně všechno. Jenže hosté spálili další dvě šance a Jan Morávek si vylámal zuby na Zielerovi.

Die Fuggerstädter tedy nejenže poosmé v sezoně vyhráli, ale také si docela vylepšili skóre. V této činnosti budou moct pokračovat za týden, kdy opět v domácím prostředí přivítají Bayer Leverkusen. Stuttgart zůstává s tříbodovým náskokem na barážové příčce, ale za týden do Bádensko-Württemberska dorazí o Ligu mistrů bojující Borussia Mönchengladbach.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mainz- Dusseldorf Stránka nenalezena. Duvod???

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele