24. kolo
01.03.2019 20:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Dortmund padl v Augsburgu a může přijít o náskok.

Jestli si po Novém roce Borussia Dortmund hýčkala náskok před největším rivalem Bayernem, po tomto kole už to nemusí platit. BVB padlo v Augsburgu 1:2 a dává šanci Bayernu se na něj dotáhnout. Svěřenci Luciena Favreho dvakrát inkasovali z kopačky Dong-Won Jiho a v závěru stihli už jen snížit, trefil se Paco Alcácer.

Náskok Borussie se každým kolem tenčil a tenčil, takže i z tohoto důvodu potřebovali hosté v Augsburgu uspět. Bavoři však využili špatné formy Schwarzgelben a doma si připsali cenný triumf. Výborné utkání přitom odchytal brankář domácích Gregor Kobel.

Dortmund měl přitom první velkou šanci utkání, v 7.minutě zakončoval na branku domácích Marco Reus a brankář Kobel si připsal dobrý zákrok. Vzápětí na druhé straně hodně přestřelil Gregoritsch. Augsburg musel už po čtvrthodině hry sáhnout k prvnímu střídání a zraněného Stafylidise nahradil Teigl. Bezbrankový stav nakonec vydržel jen do 24.minuty, kdy se domácí zničehonic dostali do vedení. Dong-Won Ji si ve vápně poradil z centrem a nekompromisně zakončil do Bürkiho branky. Borussia znervózněla a až před koncem poločasu mohla srovnat skóre, kdyby Delaney pálil z přímáku přesněji nebo Larsen před Kobelem lépe. Brankář Augsburgu vytáhl další zákrok.

Favreho svěřenci potřebovali zabrat a do druhého dějství vstoupili skutečně aktivněji, jenomže Augsburg dobře bránil. V 67.minutě pak domácí zasadili favoritovi další těžkou ránu, Dong-Won Ji dostal na hraně vápna spoustu prostoru něco vymyslet, domácí útočník tak lehkou technickou střelou překonal Bürkiho po druhé.

Dvoubrankové manko už znamenalo velký problém. Borussia ještě více přidala plyn, ale své šance nedokázala proměnit. Alcácer po centru za obranu opět ztroskotal na výborném Kobelovi a až devět minut před koncem se BVB dočkalo. Jednoduchou kombinaci uvnitř vápna zakončil Paco Alcácer.

Závěr zápasu přinesl velké drama. Dortmund útočil, Götze měl dokonce na kopačce vyrovnávací gól, ale domácí zase podržel Kobel. Augsburg nastavený čas kouskoval a bránil zuby nehty a výsledek 2:1 nakonec dokázal udržet. Náskok Dortmundu se tak po víkendu může definitivně vypařit.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Giovanni

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele