26. kolo
17.03.2019 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Eintracht jedinou brankou Hintereggera porazil Norimberk

Fotbalisté Eintrachtu Frankfurt si po Interu Milán poradili i v domácí soutěži s Norimberkem a vyhráli opět 1:0. Jediná branka padla v prvním poločase a zasloužil se o ni Martin Hinteregger. Pro frankfurtský celek je to velice povedený týden. Ve čtvrtek si výhrou v Miláně zajistil postup do čtvrtfinále Evropské ligy a proti Norimberku si pro změnu upevnil páté místo. Na Ligu mistrů ztrácí už jen jeden bod.

Eintracht byl v souboji s Norimberkem favoritem, zároveň si ale byl dobře vědom, že hosté potřebují v boji o záchranu každý bod. Podle toho také vypadal začátek utkání, Norimberk měl první velkou šanci, jenomže hlavičkující Behrens poslal balón trestuhodně vedle. Pak už začaly přicházet šance domácího týmu, Paciencia stejně jako před ním Behrems netrefil svatyni a hlavičku Dannyho da Costy odvrátil Sebastian Kerk. Eintracht se konečně dočkal po půlhodině hry, kdy Luka Jović vymyslel krásnou přihrávku na Kostiće a ten ještě vyšperkoval akci přihrávkou na skórujícího Martina Hintereggera. Úvodní branka Eintracht uklidnila a Norimberk mohl odcházet z prvního poločasu s mnohem větším přídělem. Jednu branku domácích ale sudí neuznal, předtím Eintracht orazítkoval břevno a před koncem poločasu výtečně zasáhl Mathenia.

Domácí tým mohl ve druhém poločase několikrát navýšit vedení, ale Norimberk měl štěstí. V 58. minutě se Paciencia dostal k hlavičce a Norimberk podruhé zachránila branková konstrukce. Nebezpečný volej Dannyho Da Costy zase na poslední chvíli zablokoval Ewerton.

Bavorský celek se dostal do tlaku až v závěru utkání a Eintracht musel několikrát výrazně podržet brankář Trapp. Nejprve musel vyrážet střelu Knölla a posléze na rohový kop i střelu Behrense. Minutu před koncem nebyla Eintrachtu uznána branka, takže Norimberk byl ve hře o body až do závěrečného hvizdu. Poslední tým Bundesligy však na kýženou remízu nedosáhl a i tentokrát se vrací z Frankfurtu s nepořízenou.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Beru i remízku.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím že po zápase můžeš být rád jen za 1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele