23. kolo
23.02.2019 15:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Hříbata doma nečekaně vysoko prohrála s Wolfsburgem 0:3

Zvítězit v Borussia-Parku nad Hříbaty 3:0 se nepovede každý den. Wolfsburg to ve 23.kole zvládl, byť domácí dlouho diktovali tempo, ovšem překonat Casteelse nedokázali, zatímco Sommer inkasoval třikrát, když ho postupně překonali Gerhardt s Mehmedim, druhý jmenovaný se dokonce prosadil dvakrát.

Wolfsburg tak minimálně do neděle přeskočil na pátém místě Leverkusen. Hosté sice vyhráli jasně 3:0, ale utkání to rozhodně nebylo jednoduché. Po nepříliš zajímavém začátku se Hříbata dostávala do tempa a Casteels musel být ve střehu. Ze střední vzdálenosti vypálil Neuhaus, ale tady Casteels zasahovat nemusel. Platilo to i o pár minut později, kdy stejný hráč orazítkoval břevno, Vlci měli velké štěstí i vzápětí, kdy balón směřující do branky zastavil hlavičkou Brooks! Dvě stoprocentní příležitosti museli Borussii hodně mrzet. Pět minut před přestávkou se Wolfsburg dostal do kombinace a ve vápně vypálil přesně k tyči Yannick Gerhardt.

Mönchengladbach si prohrát první poločas nezasloužil, na druhou stranu své dvě velké tutovky trestuhodně zahodil. Svěží vítr mělo přinést poločasové střídání, konkrétně příchod Jonase Hofmanna.

Domácí měli převahu, tlačili soupeře k vlastní šestnáctce, ale gól zkrátka ne a ne dát. V 69.minutě přilétl do vápna Hříbat dlouhý nákop, Mehmedi si balón zpracoval a těsně před Sommerem ho poslal do sítě. Vlci zničehonic zvýšili na 2:0 a dostali zápas pod svojí kontrolu. Lars Stindl ještě mohl snížit a zápas zdramatizovat, ale Casteels předvedl fantastický zákrok.

Pět minut před koncem zasadil domácím poslední úder Admir Mehmedi, když přehlavičkoval obránce i golmana Sommera. Wolfsburg vyhrál v Borussia-Parku 3:0 a posunul se na průběžnou pátou pozici.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele