30. kolo
20.04.2019 18:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Domácí mizérie Mönchengladbachu pokračuje. S Lipskem prohrál 1:2.

Mönchengladbach s Lipskem odehrál vyrovnané utkání. Na jeho konci byl však o gól pozadu a prodloužil tak svou sérii domácích zápasů bez výhry už na šest klání.

Do utkání vstoupily oba celky ve vysokém tempu. Šance se střídaly na obou stranách, Forsbergovu šanci zblokovala obrana, podobně dopadla i akce Pléy na druhé straně. Ve 12. minutě nebezpečně pálil Zakaria, jehož střela se však do brány nakonec nevešla. Alassane Pléa pak svou další ránu namířil jen do připraveného gólmana Gulacsiho.

Skóre se poprvé měnilo v 17. minutě. Předcházela tomu situace, kdy si ve vápně domácích Marcel Halstenberg doslova doběhl pro penaltu, kterou rozhodčí i přes nevoli domácích odpískal. Sám Halstenberg posléze pokutový kop i proměnil a poslal hosty do vedení. Na další zajímavé situace si pak fanoušci v Borussia-Parku museli počkat až do druhé půle.

Přišla v 53. minutě, opět se skóre měnilo ve prospěch Lipska a opět u toho byl záložník Halstenberg. Tentokrát si vyměnil míč s Forsbergem, načež z úhlu propálil gólmana Sommera. Domácí odpověděli o osm minut později. Neuhaus vyslal do úniku Pléu a francouzský útočník jemným dotykem poslal míč mimo dosah brankáře Gulacsiho.

Vyrovnání se ale domácí nedočkali. V 84. minutě se v nadějné pozici objevil Herrmann, bránu však minul. Stejně dopadla i na druhé straně šance Poulsena. Hosty nakonec ještě v samotném závěru podržel gólman Gulacsi, který zneškodnil dorážku Jonase Hofmanna. Gladbach tak podlehl Lipsku 1:2 a místo plánovaného boje o elitní trojku se v závěru sezóny ještě bude strachovat o účast v evropských pohárech.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele