24. kolo
02.03.2019 18:30 CET
1 : 5
(1:2)

Reportáž

Bayern rozprášil Gladbach a dotáhl se na čelo

Fotbalisté Bayernu Mnichov si nenechali ujít Dortmundem nabídnutou příležitost a v Borussia-Parku doslova smetli domácí Mönchengladbach pěti brankami, čímž se bodově dotáhli na čelo. Hříbata doma utrpěla další těžkou porážku a jejich pozice zaručující Ligu mistrů je v ohrožení.

Bayern věděl, že vedoucí Dortmund senzačně prohrál v pátek v Augsburgu, což znamenalo, že v případě vlastního vítězství definitivně smaže jeho náskok. V Borussia-Parku ho ale čekal nepříjemný Mönchengladbach, který v říjnu v Allianz Aréně uštědřil Bayernu jednu z nejtěžších porážek za poslední léta.

Tentokrát dominantní bavorský velkoklub žádný podobný scénář nepřipustil a od začátku se do svého soupeře pořádně zakousl. Už ve 2. minutě se po rohovém kopu dravě prosadil Javi Martínez a rychlá branka Bayern pořádně nakopla. Za dalších devět minut už Bavoři vedli o dva zásahy, Thomas Müller přitom potřeboval zakončit nadvakrát. Bayern dál svého soupeře drtil a brankář Gladbachu Sommer měl plné ruce práce s pokusy Gnabryho i Roberta Lewandowskiho.

I přes obrovskou převahu Bayernu se Hříbata alespoň na moment dokázala vrátit do utkání, když ve 37. minutě Lars Stindl pohotově překonal Manuela Neuera. Ze strany Borussie Mönchengladbach to však bylo v celém zápase vše. Po změně stran už se hrálo výhradně na jednu branku a Bayern ještě gólmana Sommera překonal třikrát.

Dvě minuty po přestávce se prodral do vápna Robert Lewandowski a zvýšil na 3:1. Oscar Wendt sice mohl vzápětí znovu snížit, ale na jeho nepřesný pokus nemusel Neuer reagovat. Bayern následně uklidnil hru a další gól přidal čtvrt hodiny před koncem. Joshua Kimmich perfektním pasem vysunul Lewandowskiho, jenže toho nadvakrát vychytal Sommer, ale s dorážkou Serge Gnabryho už nemohl nic dělat.

Polský útočník Robert Lewandowski měl nakonec přece jen poslední slovo. Už v první minutě nastavení si došel pro faul Kimmich a nařízenou penaltu Lewandowski bezpečně proměnil a stanovil konečné skóre 5:1 pro Bayern Mnichov.

Svěřenci trenéra Kovaće se dotáhli na Dortmund a v průběžné tabulce jsou druzí jen kvůli o dvě branky horšímu skóre. Čekají nás velice napínavé dostihy o německý titul. Drama bude i v boji o další příčky zaručující Ligu mistrů, čtvrté místo má totiž stále v držení Gladbach, ovšem už jen s tříbodovým náskokem.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Giovanni

0:3

Reagovat
Heresy

Byl bych rad za bod ..

Reagovat
Rich

0:3 (Lewa, Muller a Gnabry)

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele