7. kolo
06.10.2018 15:30 CET
4 : 3
(0:1)

Reportáž

Borussia Dortmund - FC Augsburg 4:3

Dortmund je evidentně hodně střelecky při chuti. Během uplynulých tří vítězství nad Norimberkem, Leverkusenem a Monacem nastřádal na své konto celkem čtrnáct branek, proti Augsburgu skóroval už potřetí ze čtyř případů minimálně čtyřikrát, přitom všechny své přesné zásahy zaznamenal stejně jako v minulém ligovém kole ve druhém poločase.

Nicméně první půlka Borussi nevyšla vůbec podle jejích představ. Finnbogason, který před týdnem proti Freiburgu zaznamenal hattrick, potvrdil svou výtečnou formu, po standardce se propracoval ve vápně k balónu a z blízkosti prostřelil gólmana Bürkiho. Augsburg následně nejtěsnější možný náskok uhlídal až do přestávky.

V 59. minutě domácí kouč Lucien Favre poslal na hřiště Paca Alcácera, jenž už se proti Bayeru ukázal jako správný žolík a byl to on, kdo vytěžil tři body, a rozhodně touhle volbou neprohloupil. V 62. minutě totiž španělský forvard srovnal stav poté, co bez větších problémů zužitkoval dlouhou přihrávku z pravé strany po rychlé akci od Sancha.

V poslední dvacetiminutovce se pak s góly doslova roztrhl pytel. Nejprve v 71. minutě zaúřadovali hosté, to když po Hahnově teči na zadní tyči skóroval Max. O devět minut později však bylo zase srovnáno, Paco Alcácer si na hranici ofsajdu naběhl na nahrávku Raphaëla Guerreira z přímého kopu a zdolal brankáře Lutheho.

V 84. minutě favorit tohoto střetnutí poprvé vedl, Hakimi poslal kolmici do pokutového území, odkud osamocený Götze překonal Lutheho na bližší tyčce. Augsburg se nevzdal, v 87. minutě se po rohovém kopu Maxe trefil hlavou Gregoritsch, jenže v šesté minutě nastavení ještě stačil zkompletovat hattrick Paco Alcácer, jenž z přímáku zakroutil míč k tyči.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
RadekVonCZE

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele