18. kolo
19.01.2019 15:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Ostře sledovaný duel vyzněl lépe pro Gladbach

I Leverkusen jinak vyznává ofenzivní fotbal, jenže v tomhle klání stačil vítězi jeden jediný gól. Hříbata tedy zůstávájí po další výhře s pětibodovým náskokem třetí, zatímco die Werkself setrvají ve středu tabulky. Trenér Peter Bosz tedy nebude na svůj debut vzpomínat v dobrém.

Kevin Volland je spolu s Karimem Bellarabim střelcem nejrychlejšího gólu v historii německé nejvyšší soutěže. Oběma stačilo pouhých devět sekund. První jmenovaný mohl lehce navázat, že když už po dvaceti sekundách zaměstnal Yanna Sommera. Za minutu jej napodobil Charles Aránguiz. Později selhali Bailey, Brandt a dvakrát Kai Havertz.

Na druhé straně hřiště se o vzruch postaral v úvodní dvacetiminutovce akorát Denis Zakaria, jehož střela z dálky však Hradeckyho zrovna dvakrát nevyděsila. Zato v sedmatřicáté minutě zakončil Hofmann rychlou akci posunutím na Alassaneho Pléu, jehož přízemní rána na vzdálenější tyč přinesla Gladbachu vedení, a také jedenáctou výhru - 0:1.

Domácí byli poněkud opaření, čehož nebýt výborného zákroku využil Elvedi. Hazard pak také neměl ke gólu zase až tak daleko. Po změně stran hráli hráči Bayeru více s balonem, zatímco protivník jen tiše vyčkával. V 62. minutě se v dobré pozici ocitnul Havertz, avšak Sommer nedovolil, aby se na ukazateli skóre rozsvítila i u Leverkusenu jednička.

Bellarabi pak napálil tyč a Volland se také nemohl radovat. Přitom měl hned tři dobré příležitosti ke skórování. Sven Bender si na švýcarského brankáře rovněž nepřišel a Bellarabi v 79. minutě jen sledoval, jak jeho střela míří těsně vedle. V závěrečné desetiminutovce nejprve nepřidal pojistku Jonas Hofmann.

Alariův přímý kop znamenal málem vyrovnání, ale nezadařilo se. A Sven Bender v nastaveném čase dvakrát potvrdil, že na hrací ploše má obvykle jiné úkoly než dávání gólů. Leverkusenští tedy budou doufat, že se ve Volkswagen Areně ve Wolfsburgu bude za týden slavit nějaký bodový zisk. Gladbach se těší na domácí duel s Augsburgem.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
johnn

2:0

Reagovat
johnn

Hovno

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele