30. kolo
20.04.2019 15:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Leverkusen i díky videorozhodčímu přehrál Norimberk

Der Club držel defenzivní hráz hodinu. Pak ale domácí potvrdili úlohu favorita a nakonec připisují další důležité tři body pro boj o evropské poháry.

Die Werkself začali o poznání aktivněji a svou převahu mohli korunovat v 17. minutě. Havertzova rána Christiana Matheniu vyděsila, nicméně nakonec ji s vypětím všech sil dokázal vyrazit alespoň na vnitřní stranu tyče, od které se kulatý předmět odrazil do bezpečí. Oproti tomu pokus Eduarda Löwena nemohl při nejlepší vůli Hradeckyho vystrašit.

Podobně jako jeho protihráč si počínal po půl hodině hry Leon Bailey, který si navíc poranil stehno, takže na jeho místo přišel žolík Lucas Alario, jež si v nastaveném čase úvodního dějství připsal na konto jednu dobrou, leč také neproměněnou příležitost. O poločase tedy ještě svěřenci Borise Schommerse odolávali.

Druhou půli začal velice výživnou střelou Mitchell Weiser, při které se musel Mathenia pořádně vyznamenat. V jednašedesáté minutě se skóre konečně pohnulo. Brandt posadil svůj roh přímo na hlavu Lucase Alaria. Na brankové čáře zaúřadoval Tim Leibold, jenže se ukázalo, že balon vykopával v době, kdy už celým objemem přešel přes brankovou čáru - 1:0. Sudí Winkmann ještě celou situaci ověřil, ale tady bylo celkem zřejmé, že Boszův celek půjde do vedení.

Navýšit ho mohl během následující patnáctiminutovky hned dvakrát. Jenže muž v rukavicích vyzrál jak na střelu z dálky od Havertze, tak na snahu Kevina Vollanda. Potom si dovolil Jonathan Tah zahodit velkou možnost. A jistě si pořádně oddechnul, když v 84. minutě po kombinaci Leibolda s Pereirou mířil Löwen jen centimetry nad pravou šibenici.

Za dvě minuty šli leverkusenští ve třech do nezformované obrany, což Alario vyřešil přihrávkou na neobsazeného Kevina Vollanda, jenž pravačkou po zemi překonal Matheniu - 2:0. Pro útočníka Bayeru to byl už třináctý gól v sezoně, čímž vyrovnal kolegu Kaie Havertze. A více pozoruhodného se v BayAreně tohoto sobotního odpoledne neudálo.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele