1. kolo
26.08.2018 15:30 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - VfB Stuttgart 1:0

Na úvod nové sezony stačil Mohuči jediný gól k tomu, aby přehrála Stuttgart. Nebylo to až takové překvapení, neboť VfB naposledy na stadionu tohoto soupeře vyhrálo v září roku 2005.

Jako první zaměstnal domácího brankáře Floriana Müllera po ztrátě ve středu hřiště Nicolás González. Výborný zákrok o šest minut později nemusel zopakovat, jelikož Gentner mířil z nějakých jedenácti metrů těsně vedle. Zanedlouho zaváhal Pablo Maffeo a s trestem mohl přijít Mateta, kdyby si ovšem počínal v zakončení přesněji.

Pak zahrával Gonzalo Castro standardní situaci, která se snesla až k Mario Gómezovi, jenž stál už v obtížnější pozici, takže Tayfun Korkut musel být nadále trpělivý. Během úvodního dějství se odehrály ještě tři zaznamenáníhodně věci. Zaprvé, Gbamin si smolně poranil stehenní sval a musel střídat. Zadruhé, přímý kop Brosinskiho musel vyrážet Ron-Robert Zieler. A zatřetí, případnou nadějně vyhlížející dorážku znemožnil de Blasisovi včasným zásahem Emiliano Insúa.

Také po změně stran udržovali aktéři vysokou úroveň a Gómez si připsal další zajímavou příležitost. Po hodině hry se ke slovu dostal asistent u videa. Balon z hlavičky Pabla de Blasise totiž ve stuttgartské šestnáctce dopadnul na ruku Emiliana Insúy. Rozhodčí Daniel Siebert ovšem nechal pokračovat ve hře.

V 67. minutě přišel na hrací plochu navrátilec z čínské Superligy Anthony Ujah a během deseti minut rozhodnul. Ještě předtím to Holtmann zkoušel z dálky, leč nepřesně. V šestasedmdesáté minutě dotíral Quaison na Badstuber tak důrazně, že hostující obránce ztratil balon, načež zmíněný švédský fotbalista natáhnul Zielera až ke svým nohám. Následovala přihrávka na Ujaha, který mohl v pohodě zamířit do odkryté klece - 1:0.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele