24. kolo
02.03.2019 15:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Lipsko přežilo penaltu a v Norimberku nakonec těsně vyhrálo

Lipsko dle očekávání zvládlo zápas na půdě posledního Norimberku a minimálně na pár hodin se dostalo na třetí pozici před Borussii Mönchengladbach. V Norimberku padla jediná branka, o kterou se postaral před koncem prvního poločasu Lukas Klostermann. Vše přitom mohlo dopadnout jinak, kdyby domácí v úvodu utkání proměnili pokutový kop.

Ten nařídil sudí Schlager už v desáté minutě po faulu Ibrahima Konatého, když vše z pohledu domácích potvrdilo video. Každopádně Hanno Behrens poslal z puntíku balón do břevna a Norimberk propásl obrovskou možnost jít do vedení a nejspíše ještě teď zahozené šance lituje. Lipsko se dostávalo do tempa pomaleji a až ve 26. minutě protáhl brankáře Matheniu Kampl. Opora Norimberku pak zasáhla ještě jednou, tentokrát po nepříliš razantní střele Poulsena.

Hosté postupně zvyšovali svůj tlak a ve 41. minutě konečně spadla klec. Ještě před tím orazítkoval s pomocí Mathenii tyčku Halstenberger, ale za další tři minuty protečoval balón do sítě po špatně odvráceném rohovém kopu Lukas Klostermann, takže Lipsko vedlo 1:0.

Lipsko bylo nebezpečnější i po změně stran a Mathenia musel znovu tasit dobré zákroky. Až po hodině hry byla k vidění nebezpečná situace i na druhé straně, ale před brankou se nenašel nikdo, kdo by ve skluzu uklidil balón do sítě. Norimberk se do žádného závěrečného tlaku nedostal a doma Lipsku podlehl nejtěsnějším rozdílem.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele