18. kolo
13.01.2018 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

VfB Stuttgart - Hertha BSC 1:0

Jediná trefa rozhodla o tom, že všechny tři body zůstanou ve Stuttgartu. Bohužel pro Herthu si ji v 78. minutě vstřelil nebohý Niklas Stark.

První moment, který alespoň trochu zvedl diváky a divačky ze sedadel, se odehrál až ve 23. minutě, kdy po Leckieho přihrávce napálil Valentino Lazaro vnější stranu tyče. Poté přišly chvíle jubilanta Salomona Kaloua, který nastoupil ke svému stému bundesligovému duelu. Nejprve ztroskotal na Ro-Robertu Zielerovi, a následně jeho prázdnou svatyni přehlavičkoval.

Ještě mezitím se stihnul prosadit Mario Gómez. Bylo by to hezké skórovat hned v prvním střetnutí ve staronovém působišti, jenže obávaný forvard stál v ofsajdu. Ve druhé půli to nebyla příliš atraktivní fotbalová podívaná. Nicméně, jak už bylo uvedeno, jednu branku téměř vyprodaná Mercedes-Benz Arena viděla.

Daniel Ginczek přihrál do vápna Gómezovia Niklas Stark ve snaze zastavit balon přeloboval vlatního brankáře - 1:0. Ve zbytku zápasu si domácí víceméně pouze hlídali vedení a soupeře do žádných větších příležitostí nepouštěli. Pranic nepomohl ani příchod Vedada Ibiševiće, který do hlavního města Německa zamířil před dvěma lety právě ze Stuttgartu.

VfB tedy připisuje šestou výhru v sezoně a nastřádalo už 20 bodů. Za týden se utká s Mohučí. Hertha naopak nenavázala na vítězství nad RB Lipsko, připsala si šestou porážku a stále hledá stabilní formu. Třeba by se k ní mohla odrazit za týden, kdy na Olympijský stadion přijede ambiciózní Borussia Dortmund.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele