8. kolo
13.10.2017 20:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

VfB Stuttgart - 1. FC Köln 2:1

Osmé kolo německé Bundesligy otevřela šťastná výhra Stuttgartu nad Kolínem nad Rýnem 2:1. Ve vyrovnaném utkání se nejprve prosadil Anastasios Donis, ale když čtvrthodinu před koncem srovnal parádní ranou Dominique Heintz, zdálo se, že se budou body dělit. V nastavení pak VfB přichystalo hostujícímu týmu šoku, tečovaná rána Chadraca Akola skončila v síti a tři body zůstaly v Bádensku-Württembersku.

Utkání bylo vyrovnané od samého počátku. Do první vážnější šance se ale dostali hosté z Kolína. Celá akce začala u Bittencourta, jenž dobře přihrál Zollerovi a ten ještě akci vyšperkoval přihrávkou na Osaka, který zblízka Zielera nepřekonal. Stuttgart musel už v 19. minutě sáhnout k prvnímu střídání, Marcin Kaminski ze zdravotních důvodů opustil hrací plochu a přenechal místo kolegovi Andreasi Beckovi. Kolín měl v této fázi mírněji navrch, šanci si ale nevytvořil a pak ve 38. minutě inkasoval. Terodde si navezl balón ke středu, vyslal kolmicí Anastasiose Donise a ten i s trochou štěstí překonal golmana Horna.

Na obou týmech byla vidět snaha zápas urvat ve svůj prospěch, ale na další změnu skóre si diváci museli počkat do druhého poločasu. V něm Stutgart a vlastně ani Kolín nerezignovaly na svůj styl hry, dá se říci, že obraz hry se vůbec nezměnil. Každopádně Stuttgart druhou branku nepřidal a když v 78. minutě předvedl parádní technický kop Dominique Heintz, bylo srovnáno. Golman Zieler mohl letět vzduchem, jak chtěl, ale nebylo to nic platné, Heintzův kop byl naprosto precizní.

Až do závěrečného hvizdu bylo utkání zcela otevřené a rozhodující branku mohl vstřelit kterýkoliv z týmů. Jak tenká byla hranice mezi úspěchem a neúspěchem ukázal nastavený čas, kdy nejprve nechybělo mnoho a Kolín mohl zahrávat pokutový kop, ovšem po poradě s videorozhodčím se tak nestalo. A konečně přišla čtvrtá minuta nastavení a vítězný gól Stuttgartu! Chadrac Akolo dokázal udržet balón a vypálit, což v kombinaci s tečí znamenalo pohromu pro brankáře Tima Horna a celý Kolín nad Rýnem.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele